Bülent Altınbaş kimdir, kaç yaşında, nereli? Kirpi Bülent Şarkılar Bizi Söyler konukları arasında!

Güncelleme Tarihi:

Bülent Altınbaş kimdir, kaç yaşında, nereli Kirpi Bülent Şarkılar Bizi Söyler konukları arasında
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2022 17:43

Kirpi Bülent lakabı ile tanınan başarılı klarnet virtözü Bülent Altınbaş Şarkılar Bizi Söyler sezon finali konukları arasında yer alıyor. İzleyenlere keyifli müzik ziyafeti çekecek olan bülent Altınbaş hakkında bilgiler merak konusu oldu. Peki, Bülent Altınbaş kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte, Kirpi Bülent'in hayatı ve kariyeri...

Haberin Devamı

Şarkılar Bizi Söyler bu hafta sezon finali ile ekranlara ara veriyor. HEr hafta birbirinden değerli isimleri konuk eden Şarkılar Bizi Söyler yeni bölümde klarnet virtözü Bülent Altınbaş da yorumuyla izleyicilere keyfli anlar yaşatacak. Peki, Bülent Altınbaş kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte, Kirpi Bülent lakabı ile bilinen Bülent Altınbaş hakkında bilgiler...

BÜLENT ALTINBAŞ KİMDİR?

Bülent Altınbaş, 1972 yılında Bandırma'da doğmuştur. Müzisyen bir aileden gelen Altınbaş, klarnetine kattığı usta yorumla "Kirpi"lakabını almıştır.

Küçük yaşlarda klarnetle tanışan Bülent Altınbaş, Bülent Ersoy, Sezen Aksu, Candan Erçetin, İbrahim Tatlıses gibi ünlü isimlerle çalışmıştır.

2005 yılında "The Songby Kirpi" isimli labümüyle büyük bir ilgi toplamıştır.

2010 yılında ise "Buğu" albümünde, Türk Sanat Müziği'nin unutulmaz eserlerini yorumlamıştır. Albümde yer alan eserlerin arasında, amcası İzzet Altınbaş'ın "Bak Yine Geçti Bahar", yine amcası Selahattin Altınbaş'ın "Duydum ki Unutmuşsun Gözlerimin Rengini" ve " Söyleme Bilmesinler Bu Aşkın Bittiğini" şarkılarına da yer vermiştir.

 

BAKMADAN GEÇME!