Bir Zamanlar Kıbrıs’ın Efsane’si Demir Karahan kimdir?

Güncelleme Tarihi:

Bir Zamanlar Kıbrıs’ın Efsane’si Demir Karahan kimdir
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2021 15:34

TRT 1’de ekranlara gelen 'Bir Zamanlar Kıbrıs' dizisinin oyuncu kadrosuna Demir Karahan dahil oldu. Usta oyuncu Karahan, 'Efsane' lakabıyla tanınan Teşkilat görevlisini canlandıracak. Demir Karahan, Bir Zamanlar Kıbrıs dizisinin 29 Nisan Perşembe akşamı yayınlanacak olan yeni bölümünden itibaren ekranlarda olacak. Peki, Bir Zamanlar Kıbrıs’ın Efsane’si Demir Karahan kimdir?

Haberin Devamı

Senaryosunu Emre Özdür ve Başar Başaran’ın, yönetmenliğini Hakan İnan’ın üstlendiği 'Bir Zamanlar Kıbrıs'a usta oyuncu Demir Karahan da dahil oldu. Tecrübesi ve görevlerinde gösterdiği üstün başarılar dolayısıyla Teşkilat'ta efsane ünvanını alan karakter, dizinin bu hafta yayınlanacak olan beşinci bölümünde ekrana gelecek.

Ankaralı'nın (Serkan Çayoğlu) hayatında kişisel bir önem arz eden Efsane'nin, Teşkilat'a dönüşü Ankaralı'nın gizemlerle dolu geçmişine de ışık tutacak.

DEMİR KARAHAN KİMDİR?

Demir Karahan 25 Mart 1944 tarihinde Adana’da dünyaya geldi.

Avusturya Lisesi'nin ardından İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde okurken yönetmen ve senarist Duygu Sağıroğlu ile tanışan Karahan, öğrenimini yarıda bırakarak, 20'li yaşlarında kamera karşısına geçti. Türk - Fransız ortak yapımı bir filmde oynamak üzere Fransa'ya giderek orada 4 filmde rol aldı, yönetmen asistanlığı yaptı ve evlendi. Askerlik nedeniyle Türkiye'ye döndü. Sinemanın krize girdiği süreçte ticaret ve çiftçilikle uğraştı ve politikayla da ilgilenerek Adana DSP İl Başkanlığı görevinde bulundu, bu arada bir de gazete çıkardı. Strazbourg Türk Filmleri Haftasında yönetmen Osman Sınav ile karşılaşmasıyla aldığı teklif üzerine yeniden bir dizi filmle sinemaya döndü.

Oyuncu Melih Görgün'ün babası olan Demir Karahan, Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu olup, sanat hayatında oyunculuk dışında "Çark" adlı bir film senaryosu yazmış (1971) ve aynı filmin yönetmenliğini de üstlenmişti.

BAKMADAN GEÇME!