“Aylan Bebek” filmi Paris’te büyük ödülü aldı

Güncelleme Tarihi:

“Aylan Bebek” filmi Paris’te büyük ödülü aldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2023 10:20

Uluslararası Paris Bridge of Peace Film Festivali’nde birincilik ödülünü “Aylan Bebek” filmi ile Türkiye kazandı. Bodrum sahiline cansız bedeni vuran 3 yaşındaki Aylan Kurdi anısına hazırlanan filmin ödülü, Cannes Film Festivali’nde verilecek.

Haberin Devamı

41 ülkenin 121 filmle yarıştığı Uluslararası Paris Bridge of Peace Film Festivali’nde finale kalan “Aylan Bebek”, “Golden Dove-Altın Güvercin” ödülünü kazanarak ‘en iyi uzun metraj film’ seçildi. Türkiye’nin “Aylan Bebek” ile birinci olduğu festivalde Macaristan “The Devoted” ile ikinci, İtalya da “The Goat” ile üçüncü sırada yer aldı. Bodrum sahiline cansız bedeni vuran 3 yaşındaki Aylan Kurdi anısına hazırlanan “Aylan Bebek”in ödülü, 14-25 Mayıs’ta düzenlenecek Cannes Film Festivali’nde yapılacak törende takdim edilecek. Yönetmenliğini Ömer Sarıkaya’nın, yapımcılığını ve başrolünü Talat Atilla’nın üstlendiği “Aylan Bebek”te oyuncu Wilma Elles, 24 Temmuz 2021’de vefat eden oyuncu Mike Mitchell, Hürriyet Ankara Temsilcisi Hande Fırat’ın yanı sıra İranlı aktör Ali Sabri Belaid, Yunan aktör Hripsime Sargsyan, Kadir Süleyman, Aydan Çakır, Mansur Özdoğan, Dursun Hazerov, Gonca Yeşil, Eymen Kaya, Mahmut Özdoğan ve Mustafa Ayhan oynadı. Filmde eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile eski CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu da yer aldı.

Haberin Devamı

“Aylan Bebek” filmi Paris’te büyük ödülü aldı

BU ÖDÜL TÜM MASUM VE MAZLUMLARA

Talat Atilla, yapımcısı ve başrol oyuncusu olduğu “Aylan Bebek”in kazandığı ödülle ilgili şöyle konuştu: “Bu ödülü dünyanın hangi coğrafyasında olursa olsun tüm masum ve mazlumlara adıyorum. Aylan bebeklerin bedenlerini sahile vurduranlara, Filistin’de soykırım yapan, bu soykırıma yataklık yapan savaş tüccarlarının suratlarına bir tokat olarak çarpıyorum. Bu ödül, Türkiye’nin bağımsız ve bölünmez bütünlüğüne armağan olsun.”

“Aylan Bebek” filmi Paris’te büyük ödülü aldı

TÜRKİYE ADINA GURURLUYUZ

Yönetmen Ömer Sarıkaya da “Türkiye adına gururluyuz. Dünyanın en seçkin filmleri, ABD’den İtalya’ya, Fransa’dan İsveç’e kadar oluşturulan büyük sinema jürisinin oylarının yanında, filmi izleyen halk jürisinin de oylarıyla seçildi. Daha yeni başlıyoruz. Bu ödüller, şayet devlet desteği de olursa çok daha büyük filmler çekileceğinin kanıtıdır” dedi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!