Aksiyon sahnelerinde iddialıyım

Güncelleme Tarihi:

Aksiyon sahnelerinde iddialıyım
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2018 15:50

Zafer Algöz, Kanal D’nin yeni dizisi “Muhteşem İkili” ile ekrana döndü. Dizide Yüksel Amir’i canlandıran usta oyuncu aksiyon sahnelerinde iddialı olduğunu söyledi: “Aksiyon sahnelerinde iddialıyım. Bu konuda mirim Cüneyt abidir. Cüneyt Arkın hayranıyım. Benim için sadece Türkiye değil, dünya aksiyon filmlerinin en büyük ustasıdır.”

Haberin Devamı

Muhteşem İkili”de rol almayı nasıl kabul ettiniz?

- Senaristlerimizden Başar Başaran arkadaşım. Projeden daha önce bahsetmişti. Çağatay Tosun’un daha önceden yaptığı işleri biliyorum, takip ettiğim bir yönetmen. Kadroda İbrahim (Çelikkol) ve Kerem (Bürsin) var. Onlarla beraber olmak da keyifli. Dizinin en güzel yanı hem eğlenceli, hem de aksiyon dolu olması. Tüm bunlar bir araya gelince projede yer almak istedim.

Sizi de aksiyon sahnelerinde görecek miyiz?

- Bilmiyorum ama yaparım. Aksiyon sahnelerinde iddialıyım. Bu konuda mirim Cüneyt abidir. Cüneyt Arkın hayranıyım. Benim için sadece Türkiye değil, dünya aksiyon filmlerinin en büyük ustasıdır. O dönemin şartlarında hiçbir film hilesine kaçmamış. Ok atmak, atla beraber yere düşmek, kalenin duvarlarından atlamak... Hepsini yapmış. Cüneyt abinin kırılmamış kemiği kalmamış bu yolda. Onun için de gençlik, çocukluk yıllarımdan beri benim kahramanımdır. Mahallede onun yaptığı aksiyon sahnelerini yapmaya çalışırdım. Mesela inşaatın ikinci katından 2 defa takla atıp kuma düşebilir miyim falan. Bunları yapıyordum. (Gülüyor)

Haberin Devamı

Hiç yaralandınız mı bunları yaparken?

- Allah’a şükür hiç zarar görmedim. Ama şimdi yaş aldık tabii eskiden çift salto yapıyordum; şimdi bir tane yapıyorum.

Dizide canlandırdığınız Yüksel Amir’i bir de sizden dinleyelim...

- Yüksel Amir, aşırı görevine bağlı bir memur. Prensiplerinden asla taviz vermeyen, kanunların dışına çıkmayan biri. Bir de şeker hastalığının vermiş olduğu, kontrol edemediği agresif çıkışları var.

İBRAHİM VE KEREM KOMPLEKS YAPMIYOR

En çok hangi özelliğini sevdiniz Yüksel Amir’in?

- Devletçi olması. Çünkü benim babam da emekli bir devlet memuruydu, devlet dairelerinde idarecilik yaptı. Sonra emekli oldu. Dolayısıyla rol model olarak babamı aldım. Babam eğer organize şube amiri olsa böyle olurdu diye düşündüm. Babam evde hep ceketini çıkarır ve kravatıyla otururdu, gazetelerini okurdu.

Dizide İbrahim Çelikkol ve Kerem Bürsin’in canlandırdığı MKC ve Barca’nın amirisiniz. Çelikkol ve Bürsin’le birlikte çalışmak nasıl?

Haberin Devamı

- İkisi de işlerine çok saygılı, çalışkan insanlar. Bazı insanlar her şeyi bildiğini düşünür ama İbrahim ve Kerem öyle değil. Mesele bir cümlenin tonlanması konusunda, “Abi burayı böyle söylüyorum ama acaba yanlış mı söylüyorum, şöyle söylesem daha mı iyi olur?” diye fikir alan, kompleks yapmayan insanlar. Dolayısıyla onlar sorduklarında ben de kendi bildiğim kadarıyla anlatmaya çalışıyorum.

Kaldı ki benim dışımda Engin Şenkan var. O da dizimiz için büyük şans çünkü Engin Şenkan benim bu yaşımda Türkiye’de gördüğüm en iyi 10 aktör içindedir.

En kıymetlisi tiyatro

Geçtiğimiz yıllarda iki kitabınız yayımlandı. Üçüncü kitap gelecek mi?

- Üçüncüsü gelecek ama onun için hiç acelem yok. Biraz daha bilgi ve belge biriktirmeye çalışıyorum. Bir boşluk bulabilirsem beş altı kişi ile buluşmam lazım, ondan sonra yazması benim için kolay oluyor. Çünkü ben geceleri yazabiliyorum. Araba gürültüsü, korna sesi yok, TV sesi yok... Bir de klavye de yazamıyorum. Kalem ve kağıt ile yazıyorum ve sonra onları yayınevine veriyorum.

Haberin Devamı

Yazarlık, televizyon, tiyatro ve sinema... Bir önem sıralaması yapmanızı istesek, en başa hangisini koyarsınız?

- Televizyona dizi yapmak haftalık dergi çıkarmak gibi bir şey. Ama sinema çok başka, yaptığınız işin dev bir ekranda aylar sonra çıkması, onu ekranda izlemeniz, üzerinde konuşulması bunlar çok güzel. Ama kıymet olarak en kıymetlisi tiyatro. Tiyatro herkesin yapabileceği bir iş değil.

 

Bianca Somer'le fit kalma tüyoları!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!