Akça Hatun kimdir, nasıl öldü? Fahriye Evcen diziden ayrılıyor mu? Alparslan Büyük Selçuklu Akça Hatun’un hayatı ve ölümü

Güncelleme Tarihi:

Akça Hatun kimdir, nasıl öldü Fahriye Evcen diziden ayrılıyor mu Alparslan Büyük Selçuklu Akça Hatun’un hayatı ve ölümü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2022 15:42

Akça Hatun’un ölüp ölmediği, Alparslan Büyük Selçuklu izleyicileri tarafından merak ediliyor. Her hafta pazartesi akşamları ekrana gelen Alparslan Büyük Selçuklu dizisi izleyicileri yeni bölümleri yakından takip ediyorlar. Yeni bölüm fragmanında Akça Hatun’un kendini hançerlemesi akıllarda soru işaretleri oluşturdu. Peki, Akça Hatun kimdir, nasıl öldü? Fahriye Evcen diziden ayrılıyor mu?

Haberin Devamı

 Akça Hatun’un nasıl ve ne zaman öldüğü araştırılıyor. İzleyiciler Fahriye Evcen’in diziden ayrılıp ayrılmadığını öğrenmek istiyorlar. Yeni bölüm fragmanında Akça Hatun’un kendini hançerlediği görülüyor. Bölümün 2. Fragmanında Akça Hatun Kekavmenos'a "Madem onlara karşı silahın benim" diyerek intihar ediyor.

AKÇA HATUN KİMDİR VE NASIL ÖLDÜ?

Akça Hatun’un gerçek adı Aka Hatun’dur. Büyük Selçuklu Devleti'nin ikinci Sultanı Alparslan'ın ilk eşidir. Doğum ve ölüm tarihi ile birlikte hakkındaki diğer detaylara dair bilgi bulunmuyor. Dizide Akça Hatun'a hayat veren oyuncu Fahriye Evcen'in yapımla sözleşmesinin bittiği iddia edildi. Yeni bölüm fragmanında Akça Hatun’un kendini hançerlediği görülüyor. Bölümün 2. Fragmanında Akça Hatun Kekavmenos'a "Madem onlara karşı silahın benim" diyerek intihar ediyor. Yeni bölüm fragmanı ile merak edilen sorular yanıt bulacak.

Haberin Devamı

Aka Hatun'un ardından Alparslan Seferiye Hatun ile evlenmiştir.

FAHRİYE EVCEN KİMDİR?

Dizide Akça Hatun karakterini canlandıran Fahriye Evcen, Anne tarafından Çerkes kökenli, baba tarafında Kavala göçmenidir. 4 Haziran 1986 doğumludur. Solingen'de doğan Fahriye Evcen, çocukluğunda Almanya'da ailesi ile zor zamanlar geçirdiğini belirtti. Yedi yaşında iken Alman Neo-Naziler Solingen şehrinde Türklerin yaşadığı evleri yakmaya başlayınca, Evcen'in ailesi dikkat çekmemek için evlerinin ışıklarını hep kapalı tuttu. Türkiye'de tatilde bulunduğu bir dönemde Oya Aydoğan'ın programına seyirci olarak bulunduğu sırada Aydoğan, Evcen'i yapımcı İbrahim Mertoğlu ile tanıştırdı. Almanya Düsseldorf Heinrich-Heine Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nde okurken dizi teklifleri alınca, okulu dondurup annesiyle birlikte İstanbul'a yerleşen Fahriye Evcen, Yaprak Dökümü adlı dizide Necla karakterini canlandırdı. Fahriye Evcen ilk Sinema deneyimini 11 Nisan 2008 tarihinde yayınlanan Cennet filminde başrol oyuncusu olarak yaşadı, aynı sene Aşk Tutulması filminde başrol oynadı. Almanya'daki üniversite eğitimini tamamlamayan Evcen, Boğaziçi Üniversitesi'nde Tarih bölümünden mezun olmuştur. Yapımcılığını TİMS Productions'ın yaptığı Çalıkuşu'nda Feride karakterine canlandırdı. Çalıkuşu'nda başrolü paylaştığı Burak Özçivit'le yeniden, bu sefer bir sinema filmi Aşk Sana Benzer ile beyazperdeye döndü. Ölene Kadar dizisinde rol aldı.

Haberin Devamı

Akça Hatun kimdir, nasıl öldü Fahriye Evcen diziden ayrılıyor mu Alparslan Büyük Selçuklu Akça Hatun’un hayatı ve ölümü

BURAK ÖZÇİVİT İLE EVLİLİĞİ

29 Haziran 2017 tarihinde oyuncu ve model Burak Özçivit ile İstanbul'daki Sait Halim Paşa Yalısı'nda evlendi.[10] 2017 yılında Los Angeles merkezli Buzznet isimli internet sitesinin açtığı "Dünyanın En Güzel 30 Kadını" oylamasında, aralarında Gigi Hadid, Emma Watson, Adriana Lima, Hillary Clinton ve Angelina Jolie'nin de yer aldığı listede dokuzuncu sırada yer aldı. Fahriye Evcen ve Burak Özçivit çiftinin oğulları Karan 13 Nisan 2019 tarihinde dünyaya geldi.

BAKMADAN GEÇME!