Afacanların başı belada!

Güncelleme Tarihi:

Afacanların başı belada
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2024 09:09

“Afacanlar” serisinin ikinci filmi “Afacanlar Kampta” bugün vizyona giriyor. TRT ortak yapımı filmde Berat Efe Parlar ve Bülent Polat başrolde, yönetmen koltuğunda ise Enes Ateş oturuyor. Yaz kampına giden çocukların yaşadığı macerayı konu alan filmi üç isimle konuştuk.

Haberin Devamı

3. filmde kızımla oynamak isterim

Bülent Bey sizi filmde ‘Armando’ rolüyle izleyeceğiz. Nasıl bir karakter, anlatır mısınız biraz?

- Bülent Polat: Armando gizemli bir karakter. O gizemin altında tutku ile bağlı olduğu Zinya adında özel bir çiçek var. Hem bitki bilimi ile ilgilenen, hem de bu mucizevi çiçeği ele geçirmeye çalışan ekibin başında olan Armando, ekibinin diğer sakar iki üyesiyle sürprizli bir maceraya atılıyor. Afacanların başı bu kez fena belada!

Kızınız Doğa’nın ilk filmi severek izlediğini söylemişsiniz sosyal medyanızda, siz de ikinci filmin bir parçası oldunuz. Sizi bu macerada izlemek onun için de farklı bir deneyim olacak, öyle değil mi? Nasıl karşıladı ekibe dahil olmanızı?

- Doğa çok heyecanlı, severek izlediği bir filmin parçası olduğum için. Sabırsızlıkla filmi izlemeyi bekliyor. Onun heyecanını görmek beni de çok mutlu ediyor.

Haberin Devamı

Filmde başarılı çocuk oyuncular rol alıyor. Nasıldı onlarla çalışmak? Oyuncu büyükleri olarak yardımda bulunup yönlendirdiniz mi onları?

- Çocuklar gerçekten üstlerine düşen görevi fazlasıyla iyi yaptılar bence. Disiplinleri, çalışkanlıkları ve yaratıcılıklarıyla ben onlardan çok şey öğrendim. Filmde oynamayı ben de çok istedim. Çünkü çocuklardan öğreneceğiniz çok şey oluyor. Oyunculuğun önemli bir kısmı yetenek ama burada içgüdüler de çok önemli. Genç meslektaşlarımın içgüdülerini izlemek, onların reflekslerini, role yaklaşımlarını ve çalışma disiplinlerini görmek, onlarla sohbet etmek ayrıca insanı geliştiriyor. Meslekte 25’inci yılım ve bazen bazı reflekslerinizi kaybedebiliyorsunuz ama onlarla çalıştığınız zaman daha diri bir hale geliyorsunuz. Çünkü çok keskin refleksleri ve içgüdüleri var. Dolayısıyla harika bir deneyim oldu.

Serinin üçüncü filmi gelirse orada da izler miyiz sizi?

- Serinin üçüncü filmi çekilirse parçası olmayı çok isterim. Hatta kızım Doğa ile birlikte oynarız belki. Daha önce oynadığım projelerde sete gelip gitti, oyunculuk da yaptı iki-üç bölüm. Neden olmasın? Baba-kız paylaşımlarımıza bir yenisini eklemiş oluruz.

Haberin Devamı

Başta çocuklar olmak üzere izleyiciler bu filme neden gitmeli sizce?

- Eğlenmek, keyifli vakit geçirmek için gitmeli öncelikle. Bunun yanında takım çalışmasının önemini görecekler. Doğanın önemini ve güzelliğini de...

Emirhan abi oldu

“Afacanlar Kampta” vizyona giriyor. Nasıl bir film oldu?

- Berat Efe Parlar: “Afacanlar” serimizin ikincisinde, bu sefer küçük kardeşlerimin abisi olarak rol alıyorum. Dostluk, arkadaşlık ve dayanışmanın önemini vurgulayan, birlik olunca üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir şeyin olmayacağını anlatan, çocuklar kadar ailelerin de severek izleyeceği, birlikte hoş vakit geçirecekleri macera dolu bir film çektik. Çekimlerin her anında çok eğlendik, bu da filmimize yansıdı.

Haberin Devamı

İlk filmde babasının çalıştığı AVM’yi hırsızlardan kurtaran Emirhan büyüdü, abi oldu. Nasıl bir değişim geçiriyor karakteriniz?

- Bir önceki filmde afacanlardan biri olan Emirhan, artık 25 küçük afacanın abisi oluyor. En büyük değişim bu olsa gerek. Çocuklarla kısa sürede kaynaştık. Çekimler süresince çok eğlendik. Benim geçtiğim yollardan geçtikleri için onları anlamam çok daha kolay oldu ve elimden geldiğince yardımcı oldum. Bu filmle Emirhan karakteri, sorumluluk alan, büyümüş bir genç olarak izleyicinin karşısına çıkacak.

Keyifli bir yaz kampı macerasını anlatıyor film. Çekimler nasıl geçti sizin açınızdan?

- Yapımcılarımız Şile’de orman içinde muhteşem bir izci kampı kurdular ve bütün oyuncu arkadaşlarımla çok eğlendik. Ama unutamayacağım sahne zipline ile kaydığım ve Armando (Bülent Polat) ile dövüştüğüm an.

Haberin Devamı

Yönetmen koltuğunda oturan Enes Ateş ve başrolü paylaştığınız Bülent Polat’la çalışmak nasıldı?

- Yönetmenimiz Enes Ateş’le “Afacanlar İş Başa Düştü” filminde de çalıştık. Oyuncuyu inanılmayacak derecede bir pedagojik yaklaşımla yönlendiren, küçük oyuncu arkadaşlarımızı rahatlatan bir yönetmen. Çekimlerimizde ilk önce güvenlik seviyesini en üst düzeyde tutan harika bir insan. Onunla çalışmaktan çok mutlu olduk. Bülent Abi de çok iyi bir insan, yılların vermiş olduğu bilgi ve birikimiyle genç kardeşlerimize oyunculukla ilgili çok yardımcı oldu. Kendisi tam bir doğa âşığı. Çekim yerimizin ormanın içinde olmasından çok mutluydu.

Çocuk oyuncu olarak çok başarılı işlere imza attınız, yakın zamanda sizi daha farklı projelerde görecek miyiz?

Haberin Devamı

- 4.5 yaşımdan beri setlerdeyim. Reklam, katalog, dizi ve sinema filmlerinde rol aldım. “Afacanlar Kampta” başrolünde olduğum dokuzuncu sinema filmi. “Güldüy Güldüy Show”dan beri bir jenerasyonla beraber büyüdük. Bu arada küçük kardeşlerimin de daha önce çektiğim çocuk filmlerini severek tekrar tekrar izlediklerini duyuyorum. Artık yaşım 19 oldu. Gelen teklifler de büyüyen yaşımla birlikte değişkenlik göstermeye başladı. Ben de daha seçici davranıyorum. Önceliğim çocuk filmleri.

Macera dolu bir kamp hikâyesi

“Afacanlar Kampta” filmiyle afacanların soluk kesen macerası devam ediyor. Neler bekliyor izleyicileri?

- Enes Ateş: Film, “Afacanlar” serisinin ikinci yapımı, emeği geçen herkesi oldukça memnun eden çok güzel bir çocuk filmi oldu. Sadece ülkemizde değil, dünya sinemasında son yıllarda neredeyse hiç yapılmayan kamp hikâyesi ürettik. Bu kez afacan çocuklarımız bir gençlik kampına gidiyorlar, ancak kampta geçirdikleri birkaç gün içinde oranın gizemini fark ediyorlar. Ve ardı arkası kesilmeyen olaylarla macera dolu bir aksiyonun içinde buluyorlar kendilerini.

Çekimler nasıl geçti? Nasıl bir set ortamınız vardı?

- Çekimleri İstanbul’un biraz dışında, gerçek bir kamp alanında yaptık. Şile ormanlarında yer alan kampı platoya çevirdik. Çok keyifli, enerji dolu bir set ortamı vardı. Yaş ortalaması oldukça genç, çok iyi bir ekiple çalıştım. Hiç unutmayacağım bir deneyim oldu.

Çocuklarla çalışmak nasıl? Yetişkinler kadar disiplinliler mi?

- Bazı durumlarda yetişkinlerden daha disiplinliler diyebilirim. Çocuklarla ilk kez çalışmıyorum, bu konuda tecrübeliyim. Çok keyif aldım, hepsi birbirinden yeteneklilerdi.

Günümüzde çok iyi çocuk filmleri çekiliyor. “Afacanlar” serisi de onların arasında. Siz nasıl buluyorsunuz günümüz yapımlarını?

- Çok başarılı buluyorum. Çocuk filmleri sinema tarihi kadar eski bir tür. Dünyada çocuk filmleri sürekli önemli yapımlar arasında yer almıştır. Gişe rekorları kıran yapımlar arasında her zaman çocuk filmleri vardır. Bizim filmimizi aile filmi kategorisine katabilirim, özellikle bu yıl yapılan yapımların birçoğunu çok beğendiğimi söyleyebilirim.

Bu yapımın sizin filmografinizde nasıl bir yeri var?

- Oldukça önemli bir yeri var. Sinematik açıları, oyunculukları, ışığı ve renkleri ile gerçek bir sinema örneği çıkardığımıza inanıyorum. Çocuk filmi kategorisinden çıkıp aile/macera türüne oturabileceğini düşünüyorum. “Afacanlar Kampta” benim için her zaman çok değerli bir film olarak kalacak, uzun yıllar sonra dahi hatırlanabilecek nitelikte
bir eser ürettiğimiz için çok mutluyum.

BAKMADAN GEÇME!