3'te 3 Tarih yarışması bu akşam saat kaçta başlayacak? Hangi günler yayınlanacak?

Güncelleme Tarihi:

3te 3 Tarih yarışması bu akşam saat kaçta başlayacak Hangi günler yayınlanacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2018 19:03

Tanıtımları yayınlanan 3te 3 tarih yarışmasının detayları merak konusu oldu. Sunuculuğunu Diriliş Ertuğrul’un başrol oyuncusu Engin Altan Düzyatan'ın üstlendiği 3'te 3 Tarih yarışması haftanın iki günü ekranlarda olacak. Peki, 3'te 3 Tarih yarışması ne zaman başlayacak? Hangi günler yayınlanacak?

Haberin Devamı

Türkiye'nin yüzde yüz yerli tarih yarışması 3'te 3 Tarih TRT1'de ekrana geliyor. Tarih konusunda bizi derinlemesine aydınlatacak Prof. Dr. Tufan Gündüz'ün yorumları ve Engin Altan Düzyatan'ın sunuculuğuyla 3'te 3 Tarih TRT1 ekranlarında olacak. 3'te 3 Tarih yarışması çarşamba ve perşembe olmak üzere haftanın 2 günü yayınlanacak ve yarışma saat 20.00'da başlayacak.

Bilgi yarışmasında, Türkiye tarihinin yanı sıra dünya tarihine de yer verilecek. Yarışmacılar, 15 adet dört seçenekli soruyu cevaplamak için yarışacak. 15 soruyu doğru yanıtlamayı başaran yarışmacı ise ödüllendirilecek.

Ayrıca yarışmacılar arka arkaya gelecek 3 soruyu cevaplarken ihtiyaç halinde Prof. Dr. Tufan Gündüz'e başvuru yapabilecek. Gündüz 3 farklı yöntemle cevap şıklarından ikisini eleme, doğru cevap ile ilgili ipucu verme ve soru değiştirme sistemi ile yarışmacılara yardımda bulunacak.

 

BAKMADAN GEÇME!