30 yıl sonra Vasiyet’le döndü

Güncelleme Tarihi:

30 yıl sonra Vasiyet’le döndü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2023 11:10

TÜRK sanat müziğinin sevilen ismi Nalan Altınörs, yaklaşık 30 yıldır hiçbir albüm teklifini kabul etmiyordu. Sanatçı, sessizliğini bozdu. Altınörs, Moko Yapım’ın hazırladığı Atatürk’e saygı duruşu niteliği taşıyan “Vasiyet” albümünde yer aldı.

Haberin Devamı

Altınörs, İzmir Ege Üniversitesi öğretim görevlisi Hakkı Balamir tarafından düzenlenen “Nihansın Dideden” adlı eseri seslendirdi. Sanatçı, “Bu eseri seslendirmeyi, söz konusu Atatürk olduğu için tereddütsüz ve heyecan ile kabul ettim. Projede yer almaktan onur duyuyorum çünkü Ata’ma olan sevgi ve minnet duygularımı sunmak için tercüman olacak” açıklamasını yaptı. Yapımcı Murat Yıldırım, Atatürk’ün manevi kızı Ülkü Adatape’nin vasiyeti üzerine hazırlanan albüm için Altınörs’e teklif gittiğinde hiç düşünmeden kabul ettiğini söyledi: “Nalan Altınörs’e daha önce başka projeler için teklifte bulunmuştuk. Hiçbirini kabul etmedi. Fakat Atatürk ismini duyunca hiç düşünmeden kabul etti. Teşekkür ediyorum.”

30 yıl sonra Vasiyet’le döndü


GELİRİYLE ÇOCUK PARKI YAPILACAK
Atatürk’ün sevdiği şarkılardan oluşan “Vasiyet”, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda yayınlanacak. Albümden elde edilecek gelirle 1 çocuk parkı, 1 Atatürk ve 1 Ülkü Adatepe büstü yapılacak. Nalan Altınörs harici Cem Adrian, Tuğkan’ın yer alacağı albüm için Ajda Pekkan, Şebnem Ferah, Mor ve Ötesi, Haluk Levent gibi sanatçılara da teklif götürüldü. “Vasiyet”in ilk tamamlanan şarkısı ise Cem Adrian’ın seslendirdiği “Fikrimin İnce Gülü” oldu. Adrian, “Bu şarkıyı minnet ve özlem duyguları içerisinde seslendirdim” dedi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!