Tek ve tek başına Türkan

Güncelleme Tarihi:

Tek ve tek başına Türkan
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2010 00:00

Ayşe Kulin’in “Tek ve Tek Başına Türkan” adlı kitabından uyarlanan “Türkan”dizisi, bu akşam Kanal D’de başlıyor. Dizi, geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden Prof. Dr. Türkan Saylan’ın yaşam öyküsünü ekrana taşıyacak.

Haberin Devamı

DİZİDEN KARELER  

Prof. Dr. Türkan Saylan, yaptığı çalışmalarla birçok konuda Türk kadınına, bilim dünyasına, eğitim sektörüne örnek oldu, ulusal ve uluslararası ödüllere layık görüldü, başarılarıyla adını Türkiye tarihine yazdırdı.

CÜZZAMLA MÜCADELESİ EKRADA OLACAK

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Cüzzamla Savaş Derneği’nin de kurucusu olan Saylan, hayatını geçtiğimiz yıl kaybetti. Saylan’ın yaşam öyküsü, Kanal D’nin yeni dizisi “Türkan” ile ekrana gelecek.

Ayşe Kulin’in “Tek ve Tek Başına Türkan” adlı kitabından uyarlanan, yapımcılığını Koliba Film’in, yönetmenliğini ise Türkan Derya’nın üstlendiği dizide, Türkan Saylan’ın hayatının bilinmeyen yönleri anlatılacak; üniversite yaşamı, arkadaşlık ilişkileri, aile yaşantısı ve cüzzam hastalığına karşı verdiği mücadele ekrana taşınacak.

Senaryosunu Oya Yüce’nin yazdığı, müzikleri Orient Expressions tarafından hazırlanan “Türkan”, Türkan Saylan’ın hayatını tıp fakültesindeki öğrencilik yıllarından yani 1960’lardan itibaren anlatmaya başlayacak.

TÜRKAN ROLÜ PINAR ÖĞÜN’ÜN

Sinema filmi kalitesinde çekilen dizinin ilk bölümü bu akşam yayınlanacak. Türkan Saylan’ı Pınar Öğün’ün canlandırdığı dizide Saygın Soysal, Damla Sönmez, Özgürcan Çevik, Nesrin Kazankaya ve Murat Göksu da önemli rollerde izleyici karşısına çıkacak.

Haberin Devamı

İŞTE KARAKTERLER

Türkan (Pınar Öğün): Sorumluluk sahibi, hırslı, çalışkan, hümanist bir genç kız. Sadeliğe önem verir, kavgadan hoşlanmaz. Ancak cesur çıkışlarıyla dikkat çeker. Aşamadığı bir anne kompleksiyle karşı karşıyadır, sıkı bir dini eğitim almıştır.

Ali (Saygın Soysal): Türkan’ın mektup arkadaşı. Romantik, yakışıklı, centilmen bir adam. Demokrat ve hümanist. Siyasal Bilimler öğrencisi. Türkan’ın omzuna yaslanıp ağlayabileceği tek kişi. Türkan’a aşık.

Orhan (Özgürcan Çevik): Türkan’ın ilk eşi. İdealist ve özgüveni gelişmiş bir adam.

Turhan (Damla Sönmez): Türkan’ın kız kardeşi. Doğuştan gelen bir rahatsızlığı olduğu için çevresindekileri kullanır, isteklerine yerine getirtir. Neşeli bir genç kadın. Liseyi zar zor bitirmiş.

Haberin Devamı

Leyla (Nesrin Kazankaya): Türkan’ın annesi. Asıl adı Lilly Reinmann. İsviçreli bir teknisyenin kızı. Yeni gelişmelere ve tıbba meraklı bir kadın. İyi bir eğitim almış. Çocuklarına karşı zaman zaman sert ve disiplinli olabiliyor.

Fasih (Murat Göksu): Türkan’ın babası. Yakışıklı bir adam. Oldukça iyi eğitimli. Müteahhit. Zor bir yaşamı olmuş, savaşta yaralanmış, günlerce ölü silah arkadaşlarıyla siperde kalmış.

Turgut (Ozan Osmanpaşaoğlu): Türkan’ın kardeşi. Çelimsiz ve yaratıcı bir genç.

Nadide (Şenay Aksoy): Türkan’ın babaannesi. Otoriter ve inançlı bir kadın. Bir oğlunu ve kocasını genç yaşta kaybetmiş. Gelini Leyla’yla sürtüşme içinde. Oğluna fazlasıyla düşkün.
  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!