Tasarımcılar zirveyi ‘mor’a verdi

Güncelleme Tarihi:

Tasarımcılar zirveyi ‘mor’a verdi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2004 11:11

Zenginlik, asalet, ince zevk... Renk uzmanları, kışın favori renklerinden biri olan ‘mor’u işte böyle tanımlıyorlar. Vitrinler, uzun zamandır ilk kez koyu tonlardan sıyrılıp canlı renklerin enerjisine sığınıyor.

Kürkler, parlak aksesuvarlar, renkler ve desenlerle içimizdeki enerjiyi harekete geçiren sezonun özeti de bu üç kelime değil mi zaten?

Bu kış, ihtişamlı dekor ve kostümleriyle sadece kulaklara değil, gözlere de hitap eden renkli bir müzikal izlemeye hazır olun. Sokaklar, vitrinler, cafe’ler, uzun zamandır ilk kez siyah, kahve gibi koyu tonlardan sıyrılıp canlı renklerin enerjisine sığınıyor.

Yeni koleksiyonlarda desenler hiç olmadığı kadar canlı; hemen hemen her detayda kullanılan ışıltı ise bir o kadar yoğun. İşin en ilginç, ama bir o kadar da hoşumuza giden tarafı ise bu karmaşadan herkesin kendine bir pay çıkarıyor olması.

‘Ya lady’sinizdir, ya bohem!’ anlayışına artık son. Çünkü artık hepsi sizsiniz. Geçmişin ince zevklerini, bugünün modern kombinasyonlarına adapte ettiğinizde o gün nasıl hissediyorsanız o’sunuz. Buna ne derseniz deyin, ama kesin olan bir şey var ki, kesinlikle özgürsünüz. Moda, tasarımcıların yaratıcılıklarına teslim olmuş durumda. Dayatan değil, yaratan bireyler almaya zorluyor sizleri. Geçtiğimiz yıl, bu kış en çok iki rengin gardıroplarımızda ‘özel’ bir yere sahip olacağını söylemiştik. Yeşil ve mor, artık zirvedeki yerlerini aldılar.

Özellikle çanta ve aksesuvarlarda kullanılan mor, daha çok saten, şifon ve kadife ile özdeşleşmiş durumda.

Geceleri, taşlı, pul ve payetlerle işlenen ya da dantellerle süslenen elbiselerde bu rengin canlı tonlarının dışında, eflatun, patlıcan moru gibi açık veya koyu tonlarını görmeniz mümkün.

Geçtiğimiz haftalarda düzenlenen Emmy ödül töreni yine podyumları aratmadı. Antonio Banderas’ın, kendisi gibi oyuncu olan eşi Melanie Griffith askılı mor elbisesiyle kırmızı halının en dikkat çeken yıldızlarından biri oldu. Anlaşılan o ki bu kış morun gizemli ve asil duruşundan vazgeçmek kolay olmayacak.

Bunların hepsi moda

Sezonun tüm hazırlıkları tamamlandı. Koleksiyonlarda yaka kürkleri, kürk ceketler, saten eldivenler, yuvarlak burunlu kadife veya deri ayakkabılar, dantel yakalı bluzlar, balıkçı trikolar, trençkotlar, büzgülü süet çizmeler, tokalar, şapkalar, kadife ceketler morun farklı tonlarında ve çok şık. İpekyol, Roman, Derishow, Beymen, Vakkorama, Vivid, Top Shop, Mango, Zara gibi markalarda sezonun en favori ürünlerini bulabilirsiniz. Derishow, mor renkte degradeli yaka kürkleri, deri ceketleri ile tasarımdaki sıra dışı tavrını devam ettiriyor.

Marka ‘20.yüzyıl Antikaları’ konseptiyle yarattığı koleksiyonuyla anneannelerinizin gardıroplarını bugüne yorumluyor. Kürkler, eldivenler, rengarenk aksesuvarlar, güderi ve deri ceketler, kalem etekler, trikolar ile alışveriş seçeneklerinizi arttırıyor.

Zenginlik, lüks ve ihtişama ayna tutan Roman’da dantel, kadife, kürk, tüvid ön planda. İpekyol ise yeni koleksiyonunda yine moru en çok kullanan markalardan. İpekyol’da trençkotlar, ceketler, kaşmir atkılar ve kemerlere dikkat.

Vakkorama’nın sivri burunlu pop tarzındaki eflatun ayakkabıları, Mango’nun örgü şalları, Top Shop’un aksesuvarları ise alışveriş listelerinde mutlaka eklenmeli.

Sezon tam bir renk ve desen cümbüşü! Moru farklı renk ve desenlerle tamamlamak çok moda!

Emmy ödül töreninde Melanie Griffith de moru tercih edenlerden.

Mor hayatımızın her detayında. Sadece bedenlerimiz değil, yaşadığımız mekanlar, hatta otomobillerimiz bile onun çekim alanına girmiş durumda.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!