Tarkan'la tanışmasam da bu noktaya gelirdim

Güncelleme Tarihi:

Tarkanla tanışmasam da bu noktaya gelirdim
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2008 00:00

Murat Boz, "Saçlarınız konusunda takıntılıymışsınız" sorusuna cevap verdi.

Haberin Devamı

Genç kızların yeni gözdesi Murat Boz, "Saçlarınız konusunda takıntılıymışsınız, dökülüyor mu" sorusuna, "Hayır, öyle bir şey yok. Sırma gibi saçlarım var! O konuyla ilgili çok söylenti çıktı. Ama buradan o söylentilerin gerçekliğinin olmadığını duyurayım" dedi.
Bir zamanlar Tarkan'ın vokalistiydi. Yıllar boyunca arka planda kaldı, pek çok ünlüye sevilen şarkılarında eşlik etti. Ve sonunda kendi albümü çıkararak "Bu piyasada ben de varım" dedi. Birkaç yıl önce iddialı bir çıkış yapan Murat Boz, artık pop müzik piyasasının en sevilen seslerinden... Onu bu noktaya taşıyan etkenin ise kendi hırsı olduğunu düşünüyor. İşte genç şarkıcıdan ilginç açıklamalar...

Tarkanla tanışmasam da bu noktaya gelirdim
- Müziğe olan ilginiz nereden geliyor?

Doğuştan geliyor. Müziksiz bir hayat düşünemiyorum. Profesyonel olarak ilgilenmeden önce de hayatımın büyük bir bölümü müzikle geçiyordu. Mutlu olduğumda, üzgün olduğumda müzik dinliyordum. Hayatımın her bölümünde müzik var. Ama profesyonel olarak olmasa daşarkı söylemeye ilkokuldaki birkaç yarışmaya katılarak başladım. Ortaokulda da devam ettim. Dereceler almaya başlayınca müziğe başladım. Ardından, annemin desteğiyle Güzel Sanatlar Anadolu Lisesi’ne girdim. Bu esnada dört yıl keman ve piyano eğitimi aldım ve Bilgi Üniversitesi Vokal Bölümü’ne girdim. Şu an İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Temel Bilimler Bölümü’ne devam ediyorum.

Haberin Devamı
- Eğer Tarkan’la tanışma fırsatınız olmasaydı, şu an nerede olurdunuz?

Farklı bir yoldan ilerlerdim, ama yine burada olurdum. Sonuçta ben sadece Tarkan’la değil, Shakira’yla da çalıştım. Ve bunun yanı sıra birçok önemli isme vokal yaptım. Yani Tarkan’la çalışmasaydım da yine burada olurdum. Sadece zaman farkı olurdu, albümüm belki daha erken, belki de daha geç çıkardı, o kadar...

- Tarkan’ın vokalistliğini bırakıp kendi albümünüzü yapmaya nasıl karar verdiniz?

Vokalistliği albüme giden bir yol olarak görmedim. Her zaman vokalistlik benim için bir meslek oldu. Bence bu yüzden başarıya ulaştım ve en iyilerle çalıştım. Birlikte konserlere çıkarken, Tarkan bana zaman zaman şarkı söyletirdi. Genelde de “Asla”yı okurdum. Çok heveslenirdim. Karşımdaki binlerce insanın benim şarkılarımı dinlemesini isterdim. Daha sonra bana albüm teklifinde bulunuldu ve ben de kabul ettim.

- Kendi besteleriniz var mı?

/images/100/0x0/55ea980cf018fbb8f88a2741

Var. “Uçurum” single’ındaki “Ötme Bülbül” bana ait. Onun dışında, yeni hazırladığımız albümde de çok güzel şarkılarım var. Albüm üretken olduğum bir zamana denk geldi.

- "Uçurum" kolay dile dolanan ama söylenirken şaşırılan bir şarkı. Siz okurken zorlanmıyor musunuz?

"Uçurum", anlatımı çok kuvvetli bir şarkı. Anlatımla birlikte enerjisi de yüksek. Dinledikçe daha çok beğeniliyor ve içindeki duygular daha net anlaşılıyor. Nakaratı diğerlerinden daha farklı bir yol izliyor. Bu yüzden de ezberlemesi, söylemesi zormuş gibi algılanıyor. Oysa ilk birkaç dinlemeden sonra akılda kalıyor.

Haberin Devamı
- Tamamen kendi şarkılarınızdan oluşan bir albüm yapmayı düşünüyor musunuz?

Yaptığım tüm şarkılar içime sinerse ve gerçekten iyi olduğumu düşünürsem, neden olmasın? Ama henüz üretkenliğimin başında olduğum için öyle bir şey düşünmüyorum.

- Müziğinizden çok dış görünüşünüzle dikkat çekmeniz, sizi rahatsız ediyor mu?

Hayır. Müziğimden çok fiziğimle konuşulmam çok normal. Çünkü henüz müzikal anlamda maratonun başındayım ve

Tarkanla tanışmasam da bu noktaya gelirdim
kendimi kanıtlama fırsatım olmadı. İnsanlar "yakışıklı", "seksi" diye sıfatlar takıyorlar. Bundan kaçmak mümkün değil. Kadınlar için de erkekler için de güzellik, yakışıklılık ve seksilik çok dikkat çeken unsurlar. Öte yandan, benim müziğimi, şarkılarımı bilen asıl kitle, fan kitlem... Gerçekten çok iyi takip ediyorlar. Bütün şarkılarımı biliyorlar.

Haberin Devamı

- Dizi ya da bir sinema filminde rol almak gibi hayalleriniz var mı?

Dizi yok, çünkü kariyerime bir şey katacağını düşünmüyorum. Yine de bize gelen bütün projeleri değerlendiriyoruz. Geri dönüşümlerinin negatif olmaması için ince eleyip sık dokuyoruz. O yüzden gelen teklifler genelde sınıfta kalıyor! Bir de ben müzikle geldim ve kendimi o anlamda biraz daha kanıtlamam gerek. İnsanlar Murat Boz’u yeni yeni anlamaya başladılar. Dolayısıyla, dizi şu an benim için son sıralarda diyebilirim. Ama sinema filmine daha farklı yaklaşıyorum. O olabilir...

- Bir internet sitesinin düzenlediği "Eurovision'a Türkiye'den kim gitsin" konulu ankette siz birinci olmuşsunuz. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Eurovision’a kararlar siyasi olduğu için biraz soğuk bakıyordum. Ama bu organizasyonu artık bir yarışma olarak değil ülke tanıtımı olarak algılıyorum. Bu yüzden Eurovision’a daha ılımlı bakmaya başladım. Bir yıl önce sorsaydınız “Kesinlikle hayır” derdim. Artık “Ülkemin ve kendi müziğimin tanıtımı için olabilir” diye düşünüyorum.

Haberin Devamı
- Eğer katılırsanız söyleyeceğiniz şarkı Türkçe mi olur?

Türkçe de olabilir, İngilizce de... Eğer böyle bir şey olursa, ne yapacağıma o zaman karar veririm.

/images/100/0x0/55ea980cf018fbb8f88a2745

- Türkiye’de çok sevilen isimler çok iyi derece alamamaktan, hayran kitlelerini kaybetmekten korkuyorlar. Tarkan da bu yüzden katılmıyor olabilir mi?

Olabilir. Ama artık insanlar Eurovision’daki durumun farkındalar. Komşu komşuya oy veriyor, şarkının güzelliğine bakılmıyor. O nedenle ben de Türkiye’yi tanıtmak için yarışmaya katılabilirim. Birinci olmazsam hayran kitlemi kaybederim, beni dinlemekten vazgeçerler gibi bir kaygı da duymam. Kaçıncı olursam olayım hayran kitlemin beni dinlemekten, kasetimi almaktan vazgeçmeyeceğini bilirim.

- Tarkan’dan sahne ve müzik adına neler öğrendiniz?

Müzik adına öğrenilmesi gereken ne varsa tecrübe ettim. Sonuçta sadece Tarkan’dan da öğrenmedim. Onlarca, yüzlerce, binlerce konsere çıktım ve o konserlerden çok deneyim kazandım.

- Popstar olmak için geç kaldığınızı, yaşınızın ilerlediğini düşünüyor musunuz? “Keşke önce çıksaydım” dediğiniz oluyor mu?

Hayır. Hayata pozitif bakmak gerektiğini düşünüyorum. Öyle kaygılarım yok.

Erkek değil kadın çapkındır

Haberin Devamı
Tarkanla tanışmasam da bu noktaya gelirdim
- Nil Karaibrahimgil’in “Aşkı Bulamam Ben” şarkısını seslendirdiniz. Gerçekte de şarkının anlattığı gibi çapkın mısınızdır?

Benim öyle bir dönemim oldu ve bu yüzden de Nil Karaibrahimgil o şarkıyı yaptı. Gerçekten bana özel bir şarkıdır. Biraz klişe bir laf, ama ben çapkınlığın erkekte olmadığını düşünüyorum. Bu hayatta kadın istemediği sürece hiçbir erkek bir kadına yaklaşamaz. Çapkın bence kadındır. O anlamda ben çapkın değilim.

- Peki erkeklerin çapkın olmak gibi bir durumu yok mu?

Yok. Kadın buna izin veriyorsa bence kadın çapkındır. Sonuçta erkekler genelde kadınlara göre biraz daha atılgandır. Ama atılgan olması kadınlardan kaynaklanıyor.

Hayranlarım Eliz'i seviyor

- Eliz Sakuçoğlu’yla ilişkiniz devam ediyor mu?

Evet, bir seneyi aşkın süredir devam ediyor. Birbirimizin hayatına saygımız sonsuz. Zaten aynı zamanda iş arkadaşlığımız da var. Murat Boz’un kız arkadaşı yok, Murat’ın kız arkadaşı var. Karşılıklı işlerimize saygı duyuyoruz. Murat Boz’un hayranları Eliz’i, Eliz de hayranlarımı çok seviyor. Düzeyli bir ilişkimiz var ve çok mutluyuz.

Benim sırma gibi saçlarım var

- Albüm kapağı için gladyatör kostümüyle poz vermişsiniz. Amacınız ya da anlatmak istediğiniz şey neydi?

Gladyatör figürüyle "Korsanla, MP3’le, müzikteki kötü şeylerle savaşıyoruz ve ayaktayız" mesajı vermek istedik. Ama tabii ki savaşımız kanlı değil. Biz tüm savaşlara karşıyız.

- Bu albümdeki imajınız, mesela saçlarınızı uzatma fikri, size mi aitti?

Evet bana ait... Bazıları eleştirdi, bazıları beğendi. Ortası yok tabii ki... Saçımı başka bir model yapsam, yine beğenenler de olur, beğenmeyenler de...

- Söylenenlere göre saçlarınız konusunda biraz takıntılıymışsınız. Saçlarınız dökülüyor mu?

Hayır, öyle bir şey yok. Sırma gibi saçlarım var! O konuyla ilgili çok söylenti çıktı. Ama buradan o söylentilerin gerçekliğinin olmadığını duyurayım.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!