Tarkan’la hep gurur duydum

Güncelleme Tarihi:

Tarkan’la hep gurur duydum
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2006 00:00

Tarkan filminin ABD’de DVD olarak piyasaya çıkması ve New York Times’ın filmden övgüyle söz etmesi, 70’li yıllarda Tarkan olarak hafızlara kazınan Kartal Tibet’i sevindirdi.

Amerika’da "Tarkan versus The Vikings" (Tarkan Vikinglere Karşı) adıyla DVD’si piyasaya çıkan 1971 yapımı Tarkan Viking Kanı adlı film New York Times gazetesinden övgü almıştı. Gazete film için 1960’lardan Yıldız Savaşları dönemine kadar popüler Türk sinemasının en güzel örneklerinden olduğunu yazdı. Tarkan filmindeki kostümlerin de oldukça ilgi çekici olduğu belirtilen yazıda, "Neredeyse ülkenin tüm yün halıları bu filme seferber edilmiş" yorumu yapıldı.

EN İYİ OYUNCU KURT’TU

Bu yorum en çok Tarkan ve Karaoğlan filmlerinin unutulmaz oyuncusu Kartal Tibet’i mutlu etti. Başrol oynadığı filminin yıllar sonra Amerika’da DVD’sinin çıkmasının onur verici olduğunu söyleyen Kartal Tibet, "Bu benim için gurur verici bir şey. Tarkan’la her zaman gurur duydum. O günün şartlarıyla en iyisini yapmaya çalıştık. O filmlerdeki en kabiliyetli oyuncu Kurt’tu. Sırasını beklerdi. 11 yaşında öldü" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!