Tarihi Rumeli Hisarı çağdaş hizmet veriyor

Güncelleme Tarihi:

Tarihi Rumeli Hisarı çağdaş hizmet veriyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 1999 00:00

Haberin Devamı

Her yıl yüzlerce sanatçının konser verip binlerce müzikseverin akın ettiği Rumeli Hisarı, bu yıl yapılan yeni düzenlemesi ile gelenleri şaşkına çeviriyor. Konser yeri, tarihi surlar içerisinde modern bir görünüm sergiliyor. ‘‘Nostalji Kraliçesi’’ olarak tanınan Muazzez Ersoy'un üç günlük konserler serisiyle başlayan Rumeli Hisarı programları, ağustos ayı sonuna kadar sürecek.

Rumeli Hisarı konserleri için bilet fiyatlarının 4-5-7.5 milyon TL olarar belirlendi. Kapı girişindeki elektronik turnikeler ve polis kontrol noktası, dikkat çekiyor. Bu arada trafiğin tıkanmaması ile araçların kapı önünde par edilmesi yasaklandı ve trafiğin sürekli açık tutulmasına özellikle titizlik gösteriliyor.

YAŞLILARA İLGİ

Modern hizmetlerin başında konsere gelen konuklara daha girişten itibaren sponsor firmaların ikramları sunuluyor ve hostes kızlar yakın ilgi gösteriyorlar. Yaşlı konuklar hosteslerin yardımları ile yukarı çıkartılıp, yerlerine oturtuluyor. Rumeli Hisarı'nda basın görevlileri için özel olarak hazırlanmış ikram çadırı ve 3 bin kişiye hizmet verebilecek kapasitede temiz ve modern tuvaletler bulunuyor. Bu arada yerlerin numaralı oluşu ve her koltukta minder bulunması, diğer olumlu yönler. Sahne düzeni özel olarak bilgisayarlarla ölçüldükten sonra ses düzeninin her alandan duyulup görülmesi sağlanıyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!