Tango ateşi İstanbul'da

Güncelleme Tarihi:

Tango ateşi İstanbulda
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2007 11:24

Arjantin tangosunun ustaları İstanbul'da... 31 ülkesinden 200 dansçıyı buluturan Uluslararası İstanbul Tango Festivali başladı.

Haberin Devamı

El Encuentro’nun hikayesi, kurucuları Şule ve Aydoğan Arkış’ın 1998 yılında İstanbul’da yeterli tango eğitimi verilmediği için yurtdışına seyahatleriyle başlıyor. İkili Avrupa’nın birçok şehrinde aldıkları eğitim ve katıldıkları festivaller sırasında tanıdıkları kişileri İstanbul’da buluşturmaya karar verince, 2003 yılında tango okulunu kurdu. Buna bağlı ilk festivali de bir yıl sonra gerçekleştirdiler. Amaçları, dans gösterilerini İstanbul’da tarihi dokusu bulunan mekanlarda gerçekleştirerek yurtdışındakilerden farklı bir tarz yaratmak. İlki yaklaşık 15 ülkeyle başlayan festival, dördüncü yılında 31 ülkeyi ağırlıyor. Katılanlar arasında eğitmen, öğrenci ya da sadece tango sevdalısı kişiler var. Akşam saatlerinden sabah 04.00’e kadar devam edecek tango gösterilerinde, farklı ülkelerin tarzlarını ve dans stillerini görmek mümkün olacak.

Haberin Devamı

Tango Nuevo’nun yaratıcı temsilcilerinden Sebastian Arce-Mariana Montes, Adrian Veredice-Alejandra Hobert ve Pablo Villarraza-Dana Frigoli çiftleri festivalde en dikkat çeken Arjantinli dansçılar arasında. Tango+ ve İstanbul Academia Project’in orkestra olarak katılacağı gösteriler Dalyan Kulüp, Adile Sultan Sarayı ve Haydarpaşa Garı gibi İstanbul’un tarihini yansıtan mekanlarda yapılacak.

Mekanlar ve daha fazla bilgi için; www.istanbultangofestival.com

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!