Tablo gibi modeller

Güncelleme Tarihi:

Tablo gibi modeller
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 1999 00:00

Haberin Devamı

Dior’un 1999 ilkbahar ve yaz modellerinde resim sanatındaki gerçeküstü akımının izleri dikkat çekti. Yüzyılımızın büyük ressamı Salvador Dali ile eşi Gala'nın aşkının giyeceklere yansımasının moda dünyası için büyük bir yenilik olacağı ileri sürüldü.

Paris ve moda denilince akla gelen ilk isimlerden biri Dior oluyor. Dior Modaevi, eski parlak günlerini geride bıraksa da moda dünyasında önemli bir rol oynadığı kesin. Dior Modaevi’ni iki yıldır yöneten John Galliano, 1999 ilkbahar ve yaz koleksiyonlarının sunulduğu defilede herkesi şaşırttı. Bazı moda eleştirmenleri Galliano'nun bu uygulamasını gereksiz bulduklarını belirttiler.

Ünlü modacının yeni modeller üretmediğini aynı temanın altmış yıl önce de denendiğini belirttiler. Kuşkusuz eleştirmenler bu iddialarında haksız değildiler.

Galliano ise bu eleştirileri hiç dikkate almadı. Ünlü modacı gerçeküstü fantezileri yansıtan modellerin çiziminde Salvador Dali ve Jean Cocteau gibi 20. yüzyılın gerçeküstü akımının öncülerinden esinlendiğini söylüyordu. Gerçeküstü fantazileri, giyimde uygulamakla moda dünyasına önemli bir yenilik getirdiğini savundu.

Bir aşk öyküsü

Galliano, Salvador Dali'nin aşk yaşamından çok etkilendiğini ve çizimlerinde bu ögeyi kullandığını belirtti. Dali'nin eşi Gala'yla yaşadığı büyük aşkı modellerine yansıtmak istemişti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!