Susurluk’un dizisi çekiliyor

Güncelleme Tarihi:

Susurluk’un dizisi çekiliyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2006 00:00

"Kod Adı" adlı yeni dizinin çekimlerine geçtiğimiz gün Ankara’da başlandı. Kültür eski Bakanı Fikri Sağlar ile gazeteci Emin Özgönül’ün birlikte yazdığı "Kod Adı Susurluk" kitabından yola çıkılarak hazırlanan dizi, eylül ayından itibaren Kanal D’de ekrana gelecek.

Kültür eski Bakanı Fikri Sağlar ile gazeteci Emin Özgönül’ün birlikte yazdığı "Kod Adı Susurluk" kitabından esinlenilen "Kod Adı" adlı dizinin çekimlerine geçtiğimiz gün Ankara’daki Armada Alışveriş Merkezi’nde başlandı. Türkiye gerçeklerini iki ailenin etrafında gelişen olaylarla ekrana taşıyacak olan dizide, "Babam ve Oğlum" başta olmak üzere çok sayıda önemli projeye imza atan Çağan Irmak süpervizör olarak görev alıyor. Yönetmen koltuğunda ise "Kırık Kanatlar" ve "Seher Vakti" dizilerinin yönetmeni Çağatay Tosun var.
/images/100/0x0/55eb1566f018fbb8f8a9f51b


Özel televizyonlar tarafından Ankara’da çekilen ilk dizi olma özelliği taşıyan "Kod Adı"nın başrol oyuncularından biri de Fikri Sağlar’ın kızı Gerçek Sağlar... Sakar bir muhabiri canlandıran Sağlar, bunun bir mafya dizisi olmadığını, içinde romantik komedinin de yer aldığını, öte yandan siyasi bir duruşun da izleyiciye aktarılacağını belirtti.

Mafyayı kutsamıyoruz

Kendi eserini hayata geçirmekten dolayı heyecanlı olduğunu söyleyen Fikri Sağlar ise projeyle ilgili şunları söyledi: "Bu projedeki karakterler ve olayların hepsi kurmaca, ama yaşam gerçek. Dizi Susurluk diye anılsa da böyle değil. Ülkemizde her şeyin bir kodu var. İşte o kodları bulabilmek gerekiyor. Dizi aslında bir düzeni anlatacak. Düzen içindeki kodların açılımını yapacak..." "Kod Adı"nın önümüzdeki sezonun en iyi dizilerinden biri olacağına inandığını belirten Fikri Sağlar, dizinin mafyayı kutsamayacağının ve demokrasiyi öne çıkaracağının da altını çizdi.

Herkes yüzde 100 oyuncu

Dizide başrolü Özgür Özberk ile paylaşan Gerçek Sağlar, Ankara’da dizi çekmenin zor olduğunu, ancak bunu başaracaklarını söyledi. Dizi oyuncularının pek çoğunun Ankara Devlet Konservatuarı’ndan olduğunu da sözlerine ekleyen Sağlar, "Bu dizide rol alan herkesin gerçek işi oyunculuktur. Babam Fikri Sağlar, bunun üzerinde özellikle durdu. Bu dizide herkes yüzde 100 oyuncu" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!