'SUSURLUK' TARTIŞMASI

Güncelleme Tarihi:

SUSURLUK TARTIŞMASI
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2005 18:12

İçindeki yangını bilemezdik, üstelik söndüremezdik.

Sitedeki kedilerin hepsi Pamuk’un araba altında kalıp hayata veda ettiğini öğrenmişlerdi artık.

Masume, bir gece yine gözlerini kapadı ve düşlerine giren olayları adeta kare kare yaşamaya başladı.

Sitedeki tüm kediler batı cephesindeki duvarın dibinde toplanmışlardı.

Hepsi Masume’nin ölen yavrusu Pamuk için başsağlığı dilediler. Hepsinin başları önlerinde, patilerine bakıyorlardı.

Ana Masume güçlü görünüyordu herşeye rağmen:

“Arkadaşlar ikisi komşu kedi olmak üzere Pamuk’la birlikte üç kaybımız var. Bu kıyam (ayağa kalkma, ayaklanma) durmayacak gibi. Ama bizim mücadelemiz güçlü biçimde devam etmeli. İnsan hakları filan hikaye. İhlaller gırla gidiyor. Hukukun üstünlüğü değil, üstünlerin hukuku hâlâ geçerli. Kendiler için hak ve özgürlükleri yaygın hale getiremeyenler, hayvan haklarına duyarlı olamazlar. Zaten Hayvan Hakları Yasası’nın çıkacağı yok. En doğrusu kendi göbeğimizi kendimizin kesmesidir. Katil veya katilleri bulmak zorundayız. Önce Pamuk’un ölümü üzerinde durmak istiyorum. Hiç kimseye zararı olmayan bu bebeğimi hangi araç sahibi öldürdü? Kim kıydı yavruma? Katili bulmak için hepinizi ant içmeye davet ediyorum”

Bütün kediler, başta Reis olmak üzere arka ayakları üzerine kalktılar. Sol ön patilerini yumruk haline getirip üç kere ve var güçleriyle “mırnavvvv” diyerek ant içtiler.

Taşın üstüne çıkan Reis ise oldukça kızgındı ve söz istemeden konuşmaya başladı:

“Arkadaşlar, aldığım bilgiler ve kapı dinlemelerime göre yönetim kurulu ve bayan başkan Pamuk’u kimin öldürdüğünü merak etmişler. Galiba öldüreni bulup, bu işin devamını isteyecekler. Onlara göre kamyonet sahibi Pamuk’u öldürmüş olabilir. Ama bana göre eğer kamyonet altında kalmışsa kazayla ölmüştür. Çünkü kamyonet sahibi bizleri seviyor. Katili başka yerde değil, oto sahipleri arasında aramak zorundayız. Bize karşı haşin davrananların kimler olduğunu zaten biliyoruz. Bu şüphelileri iyi izlemeliyiz.”

Komşu bahçe kedilerinden Yalaka, patisini kaldırıp izin istedikten sonra lafa girerek “Arkadaşlar eğer kamyonet sahibi öldürmüşse insanlar için değil ama bizim için yeni bir Susurluk’la karşı karşıyayız demektir. Unutmayın, Susurluk skandalını ortaya çıkaran kaza yapan gariban bir kamyon şoförüydü. Kamyon bu kazadan sonra insanlar için ne kadar önemli hale geldiyse, kamyonet de bizim için o kadar değerli bir kanıt olabilir. En iyisi kamyonet sahibini iyi izlemek. Bunun için aramızda izleme komitesi kuralım ve dönüşümlü izleyelim” diyordu.

Teklif oya kondu, çoğunluk oylarıyla reddedildi.

Masume “Kamyonet sahibinin günahını almayalım. Bence kara suratlı adamı izleyelim” diyerek bu izleme görevi için Reis’i önerdi.

Öneri çoğunluk oylarıyla kabul edilince bu kez Nataşa söz istedi.

Nataşa’nın derdi bambaşkaydı:

“Arkadaşlar ölüm Allah’ın emri. Ama yaşarken ölmek bana daha koyuyor. Adımdan ötürü gerek buradaki ve gerek komşu erkek kedilerin tacizlerinden son derece rahatsızım. Hepsi aynı şeyi istiyorlar. Yani çiftleşmek. Oysa ben kendi irademle, sevdiğimle birlikte olmak istiyorum. Benim kime göz koyduğumu öğrendikleri için yaşlı erkek kediler hem beni, hem de sevgilimi taciz ediyorlar. Yavuklum hemen her gün birileri tarafından dayak yiyor. Tek tek gelseler iyi, bir kaçı saldırıyor ve yaralanıyor. Ne olur buna bir çare bulalım...”

Masume, anne adayı olmak isteyen Nataşa’ya hak vermeden edemedi. Dişilere ikinci sınıf muamelesi yapılmasına karşı zaten içi doluydu:

“Erkeklere sesleniyorum. Her gördüğünüz dişi Nataşa değildir. Nataşa adı da yanlış algılanıyor zaten. Her erkek bilmelidir ki, zorla güzellik olmaz. Üstelik kaba kuvvetle bir yere varılmayacağını anlayın artık. Herkes uçkuruna hakim olsun!”

Masume’nin bu sözlerinden sonra topluluk arasında homurtular duyuldu. Erkek kediler, başta Reis olmak üzere kalın ve kaba sesler çıkarmaya başladılar. Bu sesler iyice artmaya başlayınca Masume bu kez sert çıkarak “Seks orucuna başlayın demedik. Adam gibi ilişkiye girecekseniz bizler varız. Hayvansak hayvanlığımızı bilelim” diye uyardı raydan çıkmakta kararlı gözüken erkek kedileri.

Sonra söz isteyen olup olmadığını sordu.

Söz isteyen çıkmayınca oturumu kapattı.

Sevgiler,

Sezai

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!