Sultan oldu

Güncelleme Tarihi:

Sultan oldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2011 05:00

Selma Ergeç, “Muhteşem Yüzyıl” dizisinde Kanuni Sultan Süleyman’ın kardeşi Hatice Sultan’ı canlandırıyor.

Haberin Devamı

FOTOĞRAFLARLA SELMA ERGEÇ    

Selma Ergeç, geçtiğimiz yıl Mehmet Günsür’le birlikte rol aldığı “Ses” filmi ve başrolünde oynadığı “Kalp Ağrısı” dizisiyle gündemdeydi. 2011’in ilk günlerinde ise olay dizi “Muhteşem Yüzyıl”la evlerimize konuk olmaya başladı.

Uzun süre modellik yaptıktan sonra rotasını oyunculuğa çeviren Ergeç, dizide Kanuni Sultan Süleyman’ın (Halit Ergenç) biricik kız kardeşi Hatice Sultan’ı başarıyla canlandırıyor. 

Güzel oyuncu, hayat verdiği karakter hikâyede henüz geri planda olmasına rağmen, daha ikinci bölümde kendini fark ettirmeyi başardı. İlerleyen bölümlerde, onun öyküsü daha çok işlenecek.
  
PARGALI İLE EVLENECEK 

Genç yaşta dul kalıp saraya dönen Hatice Sultan, Osmanlı ailesinin üyesi olmanın verdiği ağırlığı, tüm duygularını ikinci plana atmak pahasına gururla taşıyacak.

Pargalı İbrahim Paşa (Okan Yalabık) ile tanışması ise üzerindeki karanlığın kalkmasını sağlayacak. Mutluluğu, onunla yapacağı evlilikte bulacak.

Ancak bu evlilik bile, saray entrikalarının bir sahnesi olmaktan hiçbir zaman kurtulamayacak...

Haberin Devamı

İstanbul’a geldi hayatı değişti

1978 yılında Almanya’da dünyaya gelen Selma Ergeç, Adanalı bir baba ve Alman bir annenin üç çocuğunun en büyüğü. Genç yaşlarda keman ve bale eğitimi alan Ergeç, 15 yaşındayken İngiltere’deki bir yatılı okula gitti, sonra Almanya’ya döndü ve üniversitenin tıp bölümünde okumaya başladı. Türkiye’ye gelişi de okulu sayesinde oldu.

22 yaşındayken staj yapmak için İstanbul’a geldi. Stajı sırasında, podyumlarla tanıştı. Mankenliğe adım attıktan iki ay sonra da oyunculuk teklifi aldı ve ilk oyunculuk tecrübesini “Böyle mi Olacaktı” dizisiyle yaşadı.

Oyunculuk aşkı ağır basınca okula dönmek yerine eğitime ara verme kararı aldı. Ve bir daha da geri dönmedi.

Onun tıp okurken oyuncu olma kararı alması, ailesini de çok şaşırttı: “Beklemedikleri bir şeydi. Ama eğitim konusunda elde ettiğim başarılardan kaynaklanan bir kredim vardı ailemde, biraz onu kullandım. ‘Kendini iyi hissedeceksen yap’ dediler. Yine de mutlaka bir üniversiteden mezun olup diplomamı almamı istediler.”

Ergeç, “Böyle mi Olacaktı” dizisinin ardından “Yarım Elma”, “Şöhret”, “Beş Vakit”, “Sis ve Gece”, “Hırçın Kız”, “Asi”, “Ses” ve “Kalp Ağrısı” yapımlarında rol aldı. Ve şimdi de “Muhteşem Yüzyıl” ile karşımızda...

Haberin Devamı


40 sene sonra pişman olabilirdim
Oyunculuk uğruna tıp eğitimini yarıda bırakan Selma Ergeç, “Aklımdan geçenle kalbimden geçenin aynı olmadığını anladıktan sonra oyunculukta karar kıldım. 40 sene sonra hayatımdan pişmanlık duyacağıma, tıbbı bir kenara koyup neyi çok istediysem onun peşine düştüm” diyor.

Tecrübe işi

Selma Ergeç, oyunculuk kariyerinde yavaş ama emin adımlarla ilerlediğini söylüyor: “Oyunculuk tecrübe işi. Ben bulunduğum yerden son derece memnunum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!