Zest Projects Kurucu Ortağı Tomru Dereköylü: Anne olunca çocukları daha iyi anladım

Güncelleme Tarihi:

Zest Projects Kurucu Ortağı Tomru Dereköylü: Anne olunca çocukları daha iyi anladım
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2023 12:24

Zest Projects Kurucu Ortağı Tomru Dereköylü, Zorlu PSM ev sahipliğinde bu yıl 5’incisi düzenlenecek Çocuk Sanat Festivali’nin direktörlüğünü üstleniyor. Festivalle ilgili merak edilenleri yanıtlayan Dereköylü, etkinliğin çıkış hikâyesini de anlattı.

Haberin Devamı

◊ Türkiye’deki ilk çocuk sanat festivalini düzenleyen isimsiniz. Bu proje nasıl başladı?

- 5 yıldır binlerce çocuğu sanat, bilim, eğlenceyle buluşturduk. Yolculuğumuza ilk sanat festivaliyle başladık. Sonra kapsam daha da genişledi. Sanat, bilim, eğlence festivali olarak devam etti. Geçen yıl, ‘Yeni Yıl Çocuk Festivali’ni düzenledik. Bu yıl 16-17 Aralık’ta çocuklar ve aileler için ikinci kez yine dolu dolu bir etkinlik hazırladık.

◊ Festivalde düzenlenecek etkinliklerden bahseder misiniz?

- Çocuklar ve aileler için masal gibi bir dünyanın kapılarını aralıyoruz. Festivalde, yılbaşı temalı atölyeler, yılbaşı orkestrası, dans ve tiyatro gösterileri, sahne etkinlikleri, illüzyon gösterileri, sanat atölyeleri, yüz boyama, kukla gösterileri, birbirinden eğlenceli fotoğraf alanları, sürprizlerle 50’den fazla etkinlik çocukları ve aileleri bekliyor. Sihirbaz Okulu, Warner Bros., Cartoon Network katkılarıyla sevilen karakterlerin, gösterilerin yer alacağı festival sahnesi Süper Patates ve Kaçak Bezelye’nin yılbaşı özel tiyatrosunu da ev sahipliği yapacak. İki gün sürecek festivalden elde edilen gelirin bir bölümü otizmli çocukların eğitimine destek olmak ve yeni yıl hayallerini gerçekleştirmek için Tohum Otizm Vakfı’na bağışlayacağız.

Haberin Devamı

Zest Projects Kurucu Ortağı Tomru Dereköylü: Anne olunca çocukları daha iyi anladım

FESTİVALE YOĞUN BİR İLGİ VAR

◊ İlgi nasıl oluyor etkinliğe?

- Açıkçası yoğun bir ilgi var ve çok olumlu tepkiler alıyoruz; çocuklara yönelik festivallerde bir boşluğu doldurduğumuz söyleniyor. Program ve etkinliklere dair övgüler duyuyoruz. Bunları duymak çok güzel elbette ama festivalde daha farklı yapılması gerekenlerle ilgili öneriler duyduğumuzda daha çok seviniyoruz açıkçası.

◊ Çocuklar genelde hangi aktivitelere daha çok ilgi gösteriyor?

- Çocuklar daha fazla gastronomi, kodlama ve sanat atölyelerine ilgi gösteriyor. Çocuklar evlerine götürecekleri materyalleri çok seviyorlar.

◊ Bundan sonra bir etkinlik başlatacak olsanız bu ne üzerine olurdu?

Haberin Devamı

- Bundan sonra yapacağımız etkinlik sürpriz olsun. Türkiye’de daha önce yapılmamış bir içerikle yine aileler ve çocuklara keyifli zamanlar geçirtmeyi hedefliyoruz.

ÇOCUKKEN KAĞITLARI KESİP BİRLEŞTİRMEYİ SEVERDİM

Sizin çocukken en sevdiğiniz aktivite neydi mesela, o yıllardan ilham aldığınız oldu mu?

- Ben evde kağıtları kesip birleştirmeyi çok severdim. Hayaller kurup tasarımlar yapardım. Tabii ki o yıllar bana ilham oldu.

Ama en çok anne olunca çocukların zevklerini, sevdiği aktiviteleri ve ihtiyaçlarını daha iyi anladım. Her hafta sonu çocuklarımızı farklı atölyelere veya etkinliklere götürürdüm. Ve dedim ki neden hepsi bir arada olmasın? Festival fikri de buradan çıktı.

 

BAKMADAN GEÇME!