Yeni Aysel Gürel şarkılarını söyleyeceğim

Güncelleme Tarihi:

Yeni Aysel Gürel şarkılarını söyleyeceğim
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2023 09:04

Gözde, Sezen Aksu’nun hediyesi “Taze Bitti”yi ilk şarkısı olarak yayınladı. Şarkıcı, şimdilerde Aysel Gürel’in hiç yorumlanmamış şarkılarını seslendirmek için Müjde Ar ile görüştü. Gözde, 2 yeni Aysel Gürel şarkı seslendireceğini söyledi ve müzikle bağını anlattı.

Haberin Devamı

 Aysel Gürel ve Günay Çoban’ın şarkıları ile yolunuza devam etmek istiyorsunuz. Neden özellikle bu iki isim?

- Ben biraz duygusal bir insanım, özellikle 90’lı yılların şarkılarını çok severim. O dönem yazılan şarkılar benim için çok anlamlı ve güzel. Şimdilerde de çok güzel yazılmış şarkılar var elbette. Aysel Gürel şarkıları bana hep iyi gelmiştir. Madem çocukluğumdan beri istediğim işi yapmaya başladım, en sevdiğim yazarların şarkılarını yorumlamayı da istiyorum. Günay Çoban için de aynı duygular geçerli, her iki isim de benim için çok özel.

 Kendilerinin eserlerine nasıl ulaştınız?

- Bir buçuk yıl önce şarkı söylemeye başladığımda Günay Çoban ile bir arkadaşımın aracılığı ile bir araya geldim. Birlikte şarkılarını dinledik. Sesime uygun çok güzel bir şarkıya karar verdik. Yakın zamanda yorumlayıp sevenlerim ile buluşturacağım.

Haberin Devamı

Aysel Gürel şarkıları içinse Müjde Ar ile çok tesadüfen bir araya geldik. Yakın zamanda da yine buluştuk. Birlikte 2 hiç okunmamış şarkı seçtik ve üzerlerinde çalışıyoruz. Sağ olsun bana ablalık yapıyor. Bu durumdan dolayı çok heyecanlıyım.

Yeni Aysel Gürel şarkılarını söyleyeceğim

HOBİ OLARAK BAŞLADIM İŞİM OLDU

◊ İnsanlar genellikle erken yaşta şarkıcılığa başlar. Siz neden beklediniz?

- Aslına bakarsanız hayatım boyunca hep şarkı söyledim. Liseden sonrası konservatuara devam etmek istememe rağmen maalesef olamadı. Evlilik, çocuklarım Alya ve Ege’nin büyümeleri derken ancak kendi hayallerime zaman ayırabildim. İki yıl önce şan eğitimi almaya, ardından şarkıları profesyoneller bir şekilde söylemeye başladım. Hobi olarak başlamıştım artık iş olarak devam ediyorum.

BENİ SAHNEDE İZLEMEK İSTİYORLAR

◊ Sahne ve konser çalışmalarınız var mı?

- Henüz sahne çalışmalarına başlama fırsatım olmadı. Şan eğitimi ve stüdyo çalışmalarım devam ediyor. İlk şarkım Sezen Aksu’nun armağanı olan “Taze Bitti” oldu. Benim için büyük bir şanstı. Daha yolun başındayım.
Bazı şeyler ne kadar plan yaparsan yap hayatın akışına göre şekillenebiliyor. İki ayda bir yeni şarkı yapmaya devam edeceğim. Biraz da akışına göre yaşamak gerekiyor. Zaman zaman mekanlarda program önerileri geliyor, beni canlı olarak sahnede izlemek isteyen sevenlerim var. Zaman içinde değerlendireceğim.

Haberin Devamı

HERKESİN HAYATINDA HEVES KATİLİ VARDIR

 Son şarkınız ‘Hevesimin Katili’nde kimlerle çalıştınız?

- “Hevesimin Katili”ni ilk dinlediğimde çok sevdim. Stüdyo çalışmalarını bir ayda tamamladık. Söz ve müzikleri Zeki Güner’e, aranje, mix ve mastering’i Celil Yavuz’a ait. Yapım danışmanlığını Murat Alkan, çekimlerde Çağrı Türkoğlu ile çalıştık. Stylingi ise 14 yaşındaki kızım Alya yaptı.

 Şarkının sizin için hikayesi ne?

- Her insanın hayatında mutlaka duygularının, heveslerinin yapmak istediklerinin önüne geçen engeller vardır, bu şarkıyı ilk dinlediğimde yapmak istediğim ancak yapamadığım şeyler olduğu zamanlarda hissettiğim duygularla çok örtüştü. İnsanın ergenlik ve gençlik yıllarında birçok yapmak istediği anne veya babası, kiminin kardeşi, kimini okul arkadaşı, kimini iş ortağı tarafından engellenir. Bu saydıklarım birer heves katilidir bana göre.

Haberin Devamı

 Sizin heveslerinizin katili var mı?

- Geçmişte heveslerimin önünü kesen teşebbüsler oldu elbette. Yoksa şarkıyı dinlediğimde duygularım belirmezdi. En büyük hevesim şarkı söylemekti ve söylüyorum. Hayatımı büyük ölçüde etkileyecek hiçbir heves katilinin kurbanı olmadığımı, bundan sonra da izin vermeyeceğimi biliyorum. Müzik yolculuğum bunun en iyi göstergesi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!