Sıra dışı tavan dekorasyonları

Güncelleme Tarihi:

Sıra dışı tavan dekorasyonları
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2016 11:40

Bu yazımızda sizlerle birbirinden yenilikçi tavan dekoru uygulamalarına şöyle bir göz atacağız ve ilham verici tavanlarla oluşturulmuş bütünlüklü tasarımları inceleyeceğiz.

Haberin Devamı

Evlerimizin dekorasyonu ve iç mimari özellikleri söz konusu olduğunda tavanlar genellikle ilk aklımıza gelen yerlerden biri olmaz. Ancak her ne kadar çoğunlukla en son düşündüğümüz ve baktığımız yerler olsa da aslında tavanlar odalarımızın karakterini ve dokusunu şekillendiren, dekorasyonu ve mimari özellikleri tamamlayan oldukça önemli bir tasarım unsurudur. Bir odanın tavanı ne kadar sıra dışı, yaratıcı ve şık olursa geri kalanı da o kadar dikkat çekici ve şık görünür. Peki ama tavan dekorasyonu konusundaki seçeneklerimiz neler? İşte bu yazımızda sizlerle birbirinden yenilikçi tavan dekoru uygulamalarına şöyle bir göz atacağız ve ilham verici tavanlarla oluşturulmuş bütünlüklü tasarımları inceleyeceğiz. 

 

Haberin Devamı

AHŞAP PANELLER

Sıra dışı tavan dekorasyonları

Kaynak: Hasta Architechts

Ahşap yalnızca yer döşemeleri, kapılar ve mobilyalarda kullanıldığı zaman harika görünen bir malzeme değil elbette. Ahşap tavan ve duvar panelleri bir odanın tüm dokusunu tek başına değiştirmeye yetecek kadar kuvvetli bir tasarım unsuru olarak öne çıkıyor.

 

RUSTİK TAVANLAR

Sıra dışı tavan dekorasyonları

Kaynak: E2 Architecture & Interiors

Ahşap malzemenin tavanda kullanıldığında harikalar yarattığının bir başka örneği. Elbette ahşap panellerden çok daha farklı bir tarza sahip olan bu tavan, rustik dokusuyla doğal ve şık bir doku oluşturuyor.

 

TAVANDA TUĞLA!

Sıra dışı tavan dekorasyonları

Kaynak: Elix

Tuğla denilince de aklımıza yalnızca şık tuğla duvarlar geliyor değil mi? Oysa bu örnekteki tavanda tuğla uygulaması hem işçiliğiyle hem de yaratıcı tarzıyla göz dolduran harika bir dekorasyon fikri!

 

Haberin Devamı

TAVAN PERDELERİ

Sıra dışı tavan dekorasyonları

Kaynak: Orkun İndere Interiors

Özellikle kış bahçesi gibi yaşam alanlarında harikalar yaratan bir diğer tavan dekorasyonu fikri ise görkemli estetikleri ve klasik tarzın büyüleyici güzelliğini taşıyan dokularıyla tavan perdeleri pek tabii ki!

 

GRİ KARİZMA

Sıra dışı tavan dekorasyonları

Kaynak: Alaris London Ltd.

Pek çok yerde tavanın beyaz ya da açık renklerde olması gerektiğine dair pek çok şey okumuş olabilirsiniz. Ama ezber bozan bir dekorasyonda bu kuralların hiçbiri geçerli olmuyor elbette. Eğer evinizin tavanı basık değilse beyaz dışındaki renklerden korkmanızı gerektirecek hiçbir neden yok! Doğru aydınlatma renk katmanı tercihleri ile yaşam alanlarınızı renkli tavanlarla çok daha derin ve geniş bile gösterebilirsiniz! Örneğin bu tarz karizmatik gri tonları kullanarak...

 

AYDINLATMA

Haberin Devamı

Sıra dışı tavan dekorasyonları

Kaynak: Mybeautifulife

En kolay, düşük bütçeli ve şık tavan dekorasyonu seçeneklerinden biri de elbette farklı ve yaratıcı ışıklandırma tercihleri. Eğlenceli, modern, klasik, çok renkli... İstediğiniz tarzda ve istediğiniz şekilde aydınlatma uygulamaları ile tavanınızı sıradanlıktan kurtarabilirsiniz.

 

ÇATI PENCERELERİ

Sıra dışı tavan dekorasyonları

Kaynak: Designcubed

Bırakın güneş içeri girsin! Eğer çatı katında oturuyorsanız ya da müstakil bir evde yaşıyorsanız o halde güneşi evinize davet etmeye ne dersiniz? En yalın, en etkili ve en doğal tavan dekorasyonu modeli olan çatı pencereleri hem sağlıklı hem de ışıl ışıl gökyüzüyle bütünleşmenizi sağlıyor!

 

Haberin Devamı

AYNALARIN BÜYÜSÜNÜ ES GEÇMEYİN

Sıra dışı tavan dekorasyonları

Kaynak: Udesign Architecture

Özellikle küçük alanları çok daha geniş, derin ve ferah gösterecek olan bu öneri elbette büyük alanlarda da harikalar yaratıyor. Tavanınıza yerleştirilecek ayna uygulamaları yalnızca genişlik sağlamıyor aynı zamanda yaşam alanınıza şık ve gösterişli bir ışıltı da katıyor.

 

KARTONPİYER UYGULAMALARI

Sıra dışı tavan dekorasyonları

Kaynak: Paulinho Peres Group

Tavan dekorasyonu denilince akla gelen ilk seçeneklerden biri olan kartonpiyer uygulamaları, şık ışıklandırma seçenekleriyle birleşince modası asla geçmeyen ve zamana meydan okuyan tasarım unsurlarından biri olarak öne çıkıyor. Üstelik kartonpiyer uygulamaları farklı tarz ve farklı bütçelere göre de tasarlanan geniş bir model yelpazesine sahip.

 

Haberin Devamı

homify.com.tr Tarafından hazırlanmıştır.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!