Raisa-Vanessa Sason: Moda ve teknolojinin uyumunu keşfettik

Güncelleme Tarihi:

Raisa-Vanessa Sason: Moda ve teknolojinin uyumunu keşfettik
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2023 08:32

Raisa-Vanessa Sason, Samsung ile işbirliğine imza attı ve markaya özel “Flip Collection” adlı bir koleksiyon hazırladı. Moda ile teknolojinin uyumunu anlatan tasarımcı kardeşler, hedeflerinin ise Türk tasarımını dünyayla buluşturmak olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

 Teknoloji markasıyla işbirliğiniz nasıl başladı?

- Raisa: İşbirliğimiz, Samsung Galaxy Flip5’in modaseverlere hitap eden özellikleri üzerine kuruldu. Amacımız, giyilebilir modanın teknolojiyle nasıl bütünleştiğini göstermekti. Bu iki dünyanın -moda ve teknoloji- bir araya gelmesi, günlük hayatımızda nasıl iç içe geçtiğini ve tarzımızı nasıl zenginleştirebileceğini ortaya koyuyor.

 Nasıl geçti tasarım süreci?

- Raisa: Tasarım sürecimiz, markanın kendine has özelliklerinden ve renk paletinden ilham alarak başladı. Öncelikle, bu teknolojik harikanın zarafetini ve renklerini yansıtan çizimlerle temellerimizi attık. Ardından, tasarımlarımızda maskülen ve feminen unsurları bir araya getirerek, herkesin kendini bulabileceği, çeşitliliği ve uyumu simgeleyen bir dünya yarattık. Her cep, her çizgi özenle düşünüldü ve tasarımlarımızda bir amaç taşıyor. Teknoloji ve modanın uyum içinde olabileceğini keşfettik ve bu uyumu her tasarım detayında hissettirdik.

Haberin Devamı

 Koleksiyonu tasarlarken ilham kaynağınız ne oldu?

- Vanessa: Koleksiyonumuzu tasarlarken, ilhamımızı tamamen Samsung Galaxy Z Flip5’in tasarımından aldık. Bu cihazın çizgileri, canlı renkleri ve görünümü, bize gençlik ve tazelik hissi verdi. Bu enerjiyi tasarımlarımıza aktarmak istedik.

MODA HAYAL GÜCÜMÜZÜN ÖTESİNDE OLACAK

 Koleksiyon kaç parçadan oluşuyor, koleksiyon hakkında bilgi verebilir misiniz?

- Raisa: Koleksiyonumuz, özenle seçilmiş 9 parçadan oluşuyor. Antrasit, mint ve lila renklerinin hakim olduğu bu koleksiyon, sınırlı sayıda ve özel olarak üretildi. Koleksiyonumuzda, yağmurluk, puffer mont ve cobain cepli pantolon bulunuyor. Her bir parça, Raisa Vanessa markasının imzası olan güçlü ve şık tasarım anlayışını yansıtıyor. Tasarımlarımız, her bir detayda kaliteyi ve şıklığı göstererek şekilde tasarlandı, böylece her parçaya baktığınızda Raisa Vanessa’nın özgün stilini görebilirsiniz.

 Tasarım ile teknoloji birlikteliği sizce gelecekte nasıl bir hal alacak?

- Vanessa: Hayal gücümüzün ötesinde olacağını düşünüyoruz. Hayal ettiğiniz tasarımları 3 boyutlu olarak evinizde üretebilecek makinelerin bulunacağı bir dünya bizi bekliyor.

Haberin Devamı

Raisa-Vanessa Sason: Moda ve teknolojinin uyumunu keşfettik

VANESSA DENGELEYİCİ VE SAKİN RAISA KESKİN VE KARARLI

 İki kardeş olarak çalışmanın avantaj ve dezavantajları neler?

- Raisa: İki kardeş olarak birlikte çalışmanın en büyük avantajı, her zaman yanınızda güvenebileceğiniz ve size destek olacak birinin olması. Bu hem iş hem de yaratıcı süreçlerde büyük bir güven ve uyum sağlıyor. Dezavantaj olarak ise her zaman iki farklı fikirden birini seçmek zorunda kalmak diyebiliriz. Fakat bu, aslında bizim için bir zenginlik kaynağı da oluyor. Çünkü her iki fikri de değerlendirerek en iyi çözümü bulmaya çalışıyoruz.

 Hangi yönleriniz daha ön planda? İkinizin de farklıdır mutlaka...

Haberin Devamı

- Vanessa: Benim daha ön plana çıkan yönüm, dengeleyici ve sakin oluşum. Bu özelliklerim, tasarım sürecinde karşılaştığımız zorluklar ve karar alma aşamalarında sakin bir perspektif sunmama ve ekip içindeki farklı görüşleri uyumlu bir şekilde bir araya getirmeme yardımcı oluyor.

- Raisa: Ben ise daha keskin ve hedeflerime ulaşmada kararlı bir yapım var. Bu, işlerin hızlanmasını ve kararlı adımlar atılmasını sağlıyor. Bu yönümle, projelerimizi hızla ileriye taşıyorum ve yaratıcılığımızı maksimum seviyede tutuyorum.

TÜRK TASARIMININ KALİTESİNİ DÜNYAYA TANITACAĞIZ

 Meslekte en büyük hedefiniz nedir?

- Vanessa: Mesleğimizdeki en büyük hedefimiz, Türk modasını dünya çapında temsil eden, uluslararası alanda tanınan ve saygı gören bir marka olmak. Dünya genelinde birçok satış noktamızın olması, markamızın küresel bir etki yaratmasını ve Türk tasarımının kalitesini dünyaya tanıtmasını sağlamak.

Haberin Devamı

 Sizin kendi gardırobunuzun olmazsa olmazları nelerdir?

- Raisa: Gardırobumuzun olmazsa olmazları arasında, her biri farklı ve özgün tasarımlara sahip montlar, karakteristik botlar, bol paça pantolonlar ve taytlar yer alıyor. Bu parçalar, hem günlük kullanım için konfor ve şıklığı bir arada sunuyor hem de özel günlerde dikkat çekici bir tarz yaratıyor. Bu sene özellikle, imza niteliğinde bir mont edinmenin ve kişisel stilinize uygun şık bir pantolon bulmanın önemini vurgulamak istiyorum. Bu iki parça, gardırobunuzda fark yaratacak ve her kombininize özgün bir dokunuş katacaktır.

MICHAEL JACKSON’I GİYDİRMEK İSTERDİK

 

◊ Sanat dünyasından birçok ünlü isim tasarımlarınızı taşıyor. Peki henüz giydirmediğiniz hangi ünlü isim tasarımlarınızı giysin istersiniz?

- Vanessa: Michael Jackson’ı tasarımlarımızla görmek gerçekten harika olurdu. Onun benzersiz tarzı ve sahne karizması, tasarımlarımızın ruhunu mükemmel bir şekilde yansıtırdı. Belki gelecekte, teknolojinin yardımıyla bu tür hayallerimizi gerçeğe dönüştürme fırsatımız olabilir.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!