Parfümünüzün kalıcılığını artırmak için 7 öneri

Güncelleme Tarihi:

Parfümünüzün kalıcılığını artırmak için 7 öneri
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2017 14:28

Güzel kokmayı seven, bakımına özen gösteren herkes parfümünün kalıcılığını arttırmak ister. Kaliteli ve kalıcı bir parfüm seçmenin yanı sıra küçük püf noktalarıyla kokunuzun üstünüzde daha uzun süre kalmasını sağlayabilirsiniz. İşte parfümünüzün kalıcılığını arttırmak için 7 öneri…

Haberin Devamı

1. Önce cildinizi nemlendirin

Parfüm kullanmadan önce cildi nemlendirmek parfümün kalıcılığı arttırmak için önemli bir püf noktasıdır. Nemli cilt, koku moleküllerini daha iyi ve uzun süre tuttuğundan kokunuz üzerinizde kalır. Üstelik, artık pek çok markanın çıkardığı ve parfümlerle aynı kokulara sahip vücut kremlerini kullanarak hem krem, hem parfüm kokusunu karıştırmamış olursunuz.

2. Saçlarınız da mis gibi koksun

Saç, kokuyu içine hapseder ve uzun süre üzerinde taşır. Bu nedenle doğrudan saçınıza ya da tarağınıza sıkacağınız bir miktar parfüm, gün boyu rüzgarınızla birlikte gideceğiniz her yere ulaşacaktır.

Parfümünüzün kalıcılığını artırmak için 7 öneri

Haberin Devamı

3. Kokunuz en sıcak bölgelerinizden yayılsın

Boyun, dirsek içi, diz arkası, ayak ve el bilekleri, vücutta nabız alınan, en sıcak bölgelerdir. Sıcak bölgeler kokunun daha kalıcı olması sağlayacak ve kokuyu iyice özümseyecektir.

4. Parfümünüzün etkisini koruyun

Parfümünüzün kalıcı etkisi bol ışık, ısı ve nemden ötürü zamanla azalır. Hatta bu etkenlere maruz kalan parfüm bozulabilir. İlk günkü haliyle saklamak için parfümünüzü serin ve kuru yerlerde saklayın.

Parfümünüzün kalıcılığını artırmak için 7 öneri

5. Seçiminizi en kalıcı notalar arasından yapın

Parfümünüzde bulunan ve nota adı verilen koku eşikleri, kalıcılıkta büyük rol oynar. Kalıcı ve uzun süre dayanan bir koku için odunsu notalara sahip parfümleri tercih edebilirsiniz. Şekerli parfümler de diğer parfümlere göre daha kalıcıdır.

6. Güzel koku temiz cilde yakışır

Parfümü temiz cilde sıkmak daha kalıcı bir etki yaratır. Bunun nedeni temizlenmiş ve açık gözeneklerini kokuyu içine daha kolay hapsetmesidir. Aynı zamanda temiz cilt güzel kokuyu en iyi şekilde yansıtır.

Parfümünüzün kalıcılığını artırmak için 7 öneri

Haberin Devamı

7. Duş jeli ve vücut ürünlerinizi de parfümünüze uygun seçin

Parfümünüzün imzanız haline gelmesini istiyorsanız aynı kokuya sahip duş jeli, vücut temizleme ve peeling ürünlerini tercih etmeniz oldukça önemlidir. Bu ürünler parfüm öncesi vücudunuza bir baz uygulayıp parfümün daha kalıcı olmasına yardımcı olur.

BAKMADAN GEÇME!