Orkun Bulut kimdir?

Güncelleme Tarihi:

Orkun Bulut kimdir
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2023 17:29

Orkun Bulut, 1984 yılında İstanbul’da doğmuştur. Eğitimini Haliç Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde tamamlayan Bulut, NFT, Metaverse ve WEB3 teknolojileri üzerinde imza atan Tooken’ın kurucu ortağıdır.

Haberin Devamı

Genç yaşta medyaya giren Orkun Bulut sırasıyla Hürriyet, Hafta Sonu, Star, Vatan, Boxer, Akşam gibi yayınlarda farklı görevler alırken Sky Türk’te EkoTürk ve Elit isimli programların yapımcılığını üstlenmiştir. Bulut, gastronomi ve Lifestyle üzerine yazılarına Milliyet gazetesinde halen devam etmektedir.

Teknoloji girişimlerinin ilki olan NFT’yle tanışmasını eğitimini tamamladığı Güzel Sanatlar Fakültesi/ Grafik Tasarım bölümünden sonra dijital sanata olan merakıyla başlamış; sanatın markalar içerisinde pazarlanabilir tarafıyla ilgili birçok projeye imza atmıştır. Metaverse ve NFT teknolojilerini kullanarak dünyadaki önemli birçok kapsamlı WEB3 projelerine kuruduğu ortağı olduğu yapılarla imza atmıştır. Bulut, oyunlaştırma teknolojileri ve yapay zeka geliştirilmesindeydi girişimlerine devam etmektedir.

Haberin Devamı

2019’da blogger Ayşegül Uluç’la evlenen Orkun Bulut’un evliliği 2022 yılında boşanmalarıyla sonlanmıştır.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!