Ödüller sahiplerini buldu

Güncelleme Tarihi:

Ödüller sahiplerini buldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2022 14:32

DenizBank ile Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) iş birliğiyle düzenlenen "5. DenizBank İlk Senaryo İlk Film Yarışması"nın ödülleri Pera Palace Hotel’de düzenlenen bir gece ile sahiplerini buldu.

Haberin Devamı

Sunuculuğu oyuncu Ege Kökenli tarafından gerçekleştirilen gece TÜRSAK Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Okan tarafından gerçekleştirilen konuşma ile başladı.

Ödüller sahiplerini buldu


DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, ödül töreninde yaptığı konuşmada, TÜRSAK Vakfı ile dolu dolu geçen beş yıllık yol arkadaşlıklarında, Türk sinemasına nitelikli senaryo ve filmlerin kazandırılmasına aracılık eden bir platform yaratmaktan gurur duyduklarının altını çizdi. Ateş, şu değerlendirmelerde bulundu: “DenizBank olarak kültür ve sanat üretimi yapmayan toplumların, ekonomik ilerleme kaydetmekte yarım kalacağını biliyoruz. Biz de bu topraklar için çalışan, ardından iz bırakma gayreti içinde bir kurum olarak, gelişimin tüm alanlarını, özellikle de ileri toplumların seviyesine erişmeye kapı açan, merdiven olan sanatı gönülden sahipleniyoruz. DenizBank İlk Senaryo İlk Film Yarışması ile hikaye anlatımı, senaryo yazımı ve dolayısıyla sinema endüstrisinin geleceğini desteklemekten büyük memnuniyet duyuyoruz. Ülkemiz bugün, örneğini dizi sektöründe de netlikle gördüğümüz üzere, dünyaya hikaye satar konuma ulaşmış durumda. Yarışmamızda da hikayelerini anlatma cesareti göstererek ödüllerini alan tüm senarist ve yönetmen arkadaşlarımı gönülden tebrik ediyorum” dedi.

Haberin Devamı

 TC Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan sahnede yaptığı konuşmada TÜRSAK Vakfı’na ve DenizBank’a kültür ve sanata verdikleri sonsuz destekten dolayı teşekkürlerini iletti.

 Konuşmaların ardından, başkanlığını Abdullah Oğuz'un yaptığı, DenizBank Kültür Sanat Yöneticisi Burcu Hancı, oyuncu Kaan Yıldırım, oyuncu Özge Gürel ve senarist Zafer Külünk’ten oluşan jüri İlk Senaryo Yarışması’nda birincilik ödülünü “Sudan Sebepler” senaryosunun sahibi Muhammed Ozan Talay’a verdi. Ödülünü jüri üyesi senarist Zafer Külünk ve Oyuncu Ceren Yılmaz’ın elinden alan Talay, teşekkürlerini belirtti. Muhammed Ozan Talay önümüzdeki yıl düzenlenecek Yapım Destek Platformu’na doğrudan katılım hakkı elde etti.

Ödüller sahiplerini buldu


Bu yıl ilk kez düzenlenen Yapım Destek Platformu’nda ise sürpriz ödüller geceye damgasını vurdu. Toplam 10 projenin yarıştığı platformda başkanlığını TÜRSAK Vakfı başkanı ve Yapımcı Cemal Okan'ın yaptığı, Show Tv Genel Yayın Yönetmeni Aynur Demirtaş İşmen, TIMS&B Production kurucu ortağı ve CEO'su Yapımcı Burak Sağyaşar, Kanal D ve Teve2 içerik alımları direktörü Burcu Hanağasıoğlu, NTC Medya Başkanı ve Yapımcısı Mehmet Yiğit Alp, Bein Medya Group Digiturk Türk Filmleri Müdürü Nurdan Sever’den oluşan jüri finalistleri ödüle boğdu.

Haberin Devamı

Ödüller sahiplerini buldu

 20.000 TL değerindeki özel ödül, jüri üyesi Burak Sağyaşar ve TIMS&B Production katkıları ile “Veha” projesine verildi. Ödülü, projenin sahibi Elif Sözen, TIMS&B Kurumsal İletişim Sorumlusu Ladin Karsanbaş’ın elinden aldı. 30.000 TL değerinde bir diğer özel ödül ise jüri üyemiz Aynur Demirtaş İşmen ve Show TV katkıları ile “Üç Metre” projesinin oldu. Proje sahibi Merve Kuruş Mataracıl ödülünü Aynur Demirtaş İşmen ve oyuncu Gökhan Keser’in ellerinden aldı.

 Gecede, jüri başkanı ve Fono Film’in sahibi Cemal Okan’ın katkıları ile iki projeye Post-Prodüksiyon ödülü verildi. “Ölü Mevsim” projesi, “Ses Tasarımı” ödülünü Burak Kaplan ve Doğuş Algün, Cemal Okan ve yapımcı Can Okan’ın elinden aldı. “Perde” projesinin sahibi Özkan Çelik “Renk Düzenleme” ödülünü Cemal Okan ve Doğu Demirkol takdim etti.

Ödüller sahiplerini buldu


Haberin Devamı

 Gecenin büyük ödülü ise “Toprağın Biraz Altı” projesinin oldu. Projenin 50.000 TL değerindeki birincilik ödülünü İpek Erden ve Barış Fert, DenizBank CEO’su Hakan Ateş ve jüri üyesi İrem Sak’ın ellerinden aldı.

Ödüller sahiplerini buldu

Kültür-sanat ve sinema dünyasından birçok ünlü ismin katıldığı ödül töreninin sonunda DenizBank Kültür Sanat Yöneticisi Burcu Hancı, Tevfik Todos ve piyanist Dilan Dereli tarafından davetlilere mini bir konser verildi.

 

 

BAKMADAN GEÇME!