Modelin göbeklisi makbul: Zach Miko

Güncelleme Tarihi:

Modelin göbeklisi makbul: Zach Miko
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2016 15:34

Şimdi David Beckham’lar, David Gandy’ler düşünsün. Artık büyük beden erkek model dönemi başladı. Modanın başını döndüren erkek model Zach Miko, XL bedeni ve görünümüne rağmen yeni arzu nesnesi.

Haberin Devamı

Tam da erkek bedenin in hiç olmadığı kadar metalaştığı, kaslı figürlerin dizileri, filmleri, reklamları doldurduğu, erkeğin daha kaslı görünme baskısını hiç bu kadar ağır ve derin hissetmediği anda tüm heybetiyle beliriyor podyumda: Zach Miko! 2 metre boy. 44 beden. ‘Komşu oğlan’ tadında, seksi değil yakışıklı, yüzü gözü pak. Uslu. Sakallı.

 

Modelin göbeklisi makbul: Zach Miko



Her yeni popüler isim gibi bir Instagram keşfi. New York’lu. Bir yandan aktör olmaya çalışıyor, diğer yandan barmenlik yapıyor. IMG uzantılı adresten gelen bir mail’le hayatı değişiyor. IMG, dünyanın en güçlü ve prestijli modellik ajansı. Model seçimindeki eğilimleri, tüm sektörün yüzünü değiştirebiliyor, ‘yeni model akımları’ belirliyor. Yine IMG sayesinde kıvrımlı kadın model furyası bu kez erkek cephesine sıçrıyor.

 

 

Haberin Devamı

Modelin göbeklisi makbul: Zach Miko



Mico’ya göre, Swim Illustrated kapak güzelliğine kadar terfi etmiş ‘kıvrımlı’ Ashley Graham. Ondan “Güzelliğin tanımını değiştiren kadın. Onunla aynı cümle içinde anılmak bile onur verici” diye bahsediyor. Yüzünde masum bir tebessüm, tüm erkekleri vücuduyla barışmaya çağırıyor, “Kusursuz vücut dayatmalarına karşı dik durun” diyor.

 

Modelin göbeklisi makbul: Zach Miko



Mico, bu yolda yalnız değil; ilk Instagram gurularından ‘The Fat Jew’, az gerisinde, yakın takipte. 8 milyon 200 bin takipçisiyle heybetli cüssesi ve absürt saçlarından çok komik mizah anlayışını paylaşan The Fat Jew, Mico’dan kısa bir süre evvel modellik ajansı One Managment ile anlaştı, New York Moda Haftası’nın bir parçasına dönüştü.

Haberin Devamı



“ ONU ÖYLE DEMEYELİM DE...”

Modelin göbeklisi makbul: Zach Miko



İşin bir de politik olarak doğru ifade etme boyutu var: ‘Büyük beden’, ‘şişman’, ‘toplu’ gibi yakıştırmalar sakıncalı. Yerine daha kibar etiketler şart. Misal, kadın modeller için yaratılan özel kategoriye ‘curve’ (kıvrımlı) denmesi uygun görüldü. Miko için özel yaratılan kategoriyse ‘brawny’. Yani: Kuvvetli, geniş adaleli, testesteron yüklü bir ifade biçimi. Bir tür genişliğine, heybetine övgü. Erkeğin vücuduyla, kendisiyle barışma hali. Vogue dergisi haklı: Zico, bugün
Justin Bieber’dan daha ilham verici, hayranlık uyandırıcı.

 

 

BAKMADAN GEÇME!