Makyajda bu sezonun rengi: Mavi

Güncelleme Tarihi:

Makyajda bu sezonun rengi: Mavi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2016 10:50

Yaz esintisi ile birlikte sonsuzluğu çağrıştıran mavi tonlarını makyajınıza taşıyarak harika bir görünüme sahip olabilirsiniz.

Haberin Devamı

Bu sezon moda tasarımcılarının sık sık podyuma taşıdığı en iddialı makyaj rengi kuşkusuz mavi ve tonları. Yaz esintisi ve denizin sonsuzluğunu çağrıştıran bu renk bronz tenle de oldukça hoş bir görüntü yaratıyor. Mavinin bu göz alıcı etkisini yüz makyajına taşıyanlar yaz gecelerinin en iddialı ve dikkat çekici görünümüne sahip olabilir.

Siz de moda tasarımcılarının bu yeni keşfi olan rengi doğru bir şekilde uygulayarak yaz gecelerinin en stil sahibi kadınlarından biri olabilirsiniz.

PEKİ MAVİ RENK TONLARINI MAKYAJIMIZDA NASIL KULLANMALIYIZ?

Makyajda bu sezonun rengi: Mavi

HEM MASUM HEM İDDİALI
Mavinin en güzel yanı sizi çekingen ve masum göstermesinin yanında cüretkar ve iddalı gösterebilme potansiyelinin olması. Doğru tonda seçilen mavi renkle istediğiniz mesajı gözlerinizle verebilirsiniz. Mavi renkte bir eyeliner kullanarak hem masum hem de çekici bir hava yakalayabilirsiniz. Etkiyi artırmak için mavi rimel de oldukça işe yarayabilir.

Haberin Devamı

Mavi renk ile cesur bir stil yaratmak isterseniz elektrik mavisi parlak farı gözlerinize uygulamalı, kaşlarınızın görünümünü hafifletmek için ise pudra ile üstünden geçmelisiniz. Dudaklarınızı ve ten makyajınızı nude tonlarda tamamlamalı ve dikkati sadece gözlere odaklamalısınız.

Dumanlı mavi bir göz makyajı içinse, mavi renkte göz kalemi ile göz üstlerine dağınık şekilde bir çizgi çekmeli ve daha sonra sünger yardımı ile çizgiyi hafif şekilde dağıtmalısınız. Bu görünümde de nude tonlarda bir ruj seçimi idealdir.

Makyajda bu sezonun rengi: Mavi

ÖZELLİKLE MAVİ GÖZLÜLER DİKKAT!
Gözlerde buğulu ve romantik bir hava yakalamak isteyenler ise, ışıltılı turkuaz rengine yakın bir mavi tonu seçerek göz kapağına uygulamalı. Buğulu bir etki için aynı işlemi alt göz kapağı çevresi için de tekrarlanmalı. Makyajınızı bol maskara ile belirginleştirerek açık pembe bir allıkla makyajınızı tamamlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Özellikle mavi gözlere yakışan bir diğer makyaj uygulamasında ise, açık mavi tonda bir göz kalemi ile göz pınarından gözün orta kısmına kadar orta kalınlıkta bir çizgi çekilmeli aynı işlemi üst göz kapağının ortasından bitişine kadar tekrarlamalısınız. Bu görünüm size marjinal ve dikkat çekici bir hava katacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!