Köşe takımlarının dekorasyonu olur mu?

Güncelleme Tarihi:

Köşe takımlarının dekorasyonu olur mu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2014 16:39

Köşe takımları pek çok salon için en uygun mobilya biçimi olabilir. Oturma odalarında L koltuk hem rahat hem şık bir kullanım sağlıyor…

Haberin Devamı

L koltuk modelleri rahat ve şıklığın yanı sıra mekânda da yer kazanmanıza yardımcı oluyor. Bir köşe takımından odayı daraltmadan ve göze hoş gelecek şekilde faydalanmanın yolu, odada dengeyi sağlamaktır. Köşe koltuğunu yerleştirdikten sonra kısa uca denk gelecek şekilde tekli koltuk yerleştirmek bu dengeyi sağlar ve odayı daha şık gösterir.

Köşe takımlarının dekorasyonu olur mu

Yatak olarak da kullanılabilen L koltuklar kullanışlılığı ile de oturma odalarında tercih edilen modeller arasında en başta geliyor. Özellikle küçük odalarda daha fazla oturma alanı sağlaması ve aynı zamanda rahat bir oturuma da sahip olması L koltukların tercih edilme sebeplerinden bazıları.

Haberin Devamı

Köşe takımlarının dekorasyonu olur mu

Spor ya da klasik farklı tarzlarda L koltuğu oturma odalarınızda kullanabilirsiniz. Ayrıca tekli koltuğu dilerseniz, köşe koltuğunun söz konusu köşesini ortalayacak şekilde de yerleştirebilirsiniz. Bu durumda köşe koltuğun etrafında hayali bir çember olduğunu düşünün. Çemberin sınırlarının köşe koltuğunun ve tekli koltuğun üzerinden geçtiğini farz edin. Böylece dengeyi bozmadan tekli koltuğun duracağı mesafeyi kolay bir şekilde ayarlayabilirsiniz.

Köşe takımlarının dekorasyonu olur mu

Son günlerde oldukça sık kullanılan ve evlere gerçekten de farklı bir hava katan uzun puflar da köşe takımlarını tamamlayacak, doğru bir seçenek olabilir. Koltuk yerine köşe takımını pufla tamamlayabilirsiniz. Pufun sırtı olmadığından oda daha ferah ve açık görünür. Dar ve uzun odalarda, köşe takımının uzun kenarını odanın uzun duvarına paralel yerleştirmeniz, odada daha havadar bir görünüm sağlayabilir.

Köşe takımlarının dekorasyonu olur mu

Haberin Devamı

Geniş salonlarda ise koltuklarla geniş bir daire tamamlanabilir, karşılıklı iki köşe koltuğu koyulabilir ya da büyük bir köşe takımı hiç koltuk eklemeden kullanılabilir. Böylece geniş ve ferah bir alanın tadı çıkarılır. Seçim tamamen size ait.

BAKMADAN GEÇME!