Kıyafetinizle saçınız ne kadar uyumlu?

Güncelleme Tarihi:

Kıyafetinizle saçınız ne kadar uyumlu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2016 09:30

Girdiğiniz bir mekanda bütün dikkatleri üzerinize çekmeyi ister misiniz? Küçük ipuçlarını dikkate alarak siz de kıyafet ve saç uyumunu kolayca yakalayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Sezonlar değiştikçe saç trendleri de değişim gösteriyor. Saçlarınızı her zamankinden daha havalı ve dikkat çekici göstermenin sırrı ise giydiğiniz elbise veya kıyafetle uyumlu olması. Saç ve kıyafet uyumunu yakaladığınızda her zamankinden çok daha estetik ve dengeli bir görünüm yakalamış olursunuz.

Saç ve kıyafet uyumu yakalamaya çalışırken en dikkat edilmesi gereken konu kıyafete göre saç modeli seçilmesidir. Bir davet, buluşma veya açılışa katılırken ilk önce vücudunuza ve teninize uygun kıyafeti seçmeli daha sonra kıyafete yakışacak olan saç modeline karar vermelisiniz.

İşte saç ve kıyafet uyumu yakalamanın yolları:

 

1. ABARTILI KIYAFETLERE İDDİASIZ SAÇLAR

Saç ve kıyafetinizi kombinlemeye karar verdiğinizde bilmeniz gereken detay dengedir. Eğer elbiseniz çok göz alıcı ve fazla detay barındırıyorsa saçınızı sade tutmanız dengeli bir görüntü yakalamanızı sağlar. Örneğin göz alıcı geometrik detaylı bir elbise seçtiyseniz düz fönlü açık saçlar veya basit bir at kuyruğu ile saçları toplamak görüntünüzü tamamlar.

 

Haberin Devamı

Kıyafetinizle saçınız ne kadar uyumlu

 

2. YÜKSEK KIYAFETE YÜKSEK SAÇLAR

Yüksek kıyafetten kastımız elbisenizin boyun bölgesinin yüksekliği. Eğer boyun kısmı kapalı bir model tercih ederseniz saçlarınızı topuz veya at kuyruğu yapmanız daha estetik bir görüntü sağlar. Tam tersi göğüs kısmı açık dekolteli bir elbise giyecekseniz saçlarınızı açık bırakarak daha hoş bir görüntü elde edebilirsiniz. Açık dekolteli bir elbisenin seksiliğini açık bıraktığınız saçınız yumuşatacaktır.

 

Kıyafetinizle saçınız ne kadar uyumlu

 

Haberin Devamı

3. STRAPLEZ ELBİSELER VE KABARIK SAÇLAR

Straplez elbiseler boyun ve göğüs bölgenizi vurgulamak için oldukça idealdir. Bu modeller için kabarık ve dağınık topuzlar güzel bir görüntü yakalamanıza yardımcı olur. Dağınık veya bol bir şekilde örülmüş tutamlarla taç yaptığınız saçlarınızı açık bırakarak bohem ve romantik bir hava yakalayabilirsiniz. Eğer saçlarınızı açmak istiyorsanız hafif dalgalar verdiğiniz saçlarınız tek bir yanda duracak şekilde tarayabilirsiniz.

Önemli bir gece veya davetten bir hafta önce kıyafet ve saç provanızı yapmanız size o gün zaman kazandırır ve görüntünüz konusunda hata yapma olasılığınızı ortadan kaldırır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!