Jennifer Lawrence'tan ilham alın: Metalik trendi

Güncelleme Tarihi:

Jennifer Lawrencetan ilham alın: Metalik trendi
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2017 10:24

Ayakkabıdan şapkaya, ceketten eteğe kadar metalik trendi moda dünyasını ele geçirmiş durumda. Siz de göz alıcı bu trendi uygulamak için kombin önerilerimize göz atabilirsiniz.

Haberin Devamı

Birkaç yıldır moda dünyasını etkisi altına alan metalik renkler minimal stillere sahip parçalara maksimal bir dokunuş katıyor. Şapkadan ayakkabıya, ceketten pantolona kadar her yerimizden adeta metalik renkler fışkırıyor. Işıltı ve cazibe sunan metalik trendi, görkemli görünmek isteyenler için "Ben buradayım" demenin yeni adı.

Metalik renkler her yerde

Futurist yaklaşımlarda öne çıkan metalik renkler modern ve havalı bir imaj yaratmak için birebir. Metalik renklerin avantajları arasında her renkle uyumlu olabilmeleri ve kolaylıkla kombinlenerek kişiye cazip ve sofistike bir hava katmaları geliyor. İlk olarak ayakkabılarda karşımıza çıkan metalik tonlar şık ortamlarda en çok tercih edilen modeller olmaya başladı.

Jennifer Lawrencetan ilham alın: Metalik trendi

Haberin Devamı

Sonrasında ise bu akım spor ayakkabılara da yansıyarak metalik renkler olan dore ve lame gibi tonlar günlük hayatta da rahatlıkla giyilebilen renkler arasına girmeyi başardı. Topuklu ayakkabı ve stilettoların yanı sıra loafer ve Oxford modelli düz ayakkabılar da metalik renklerin öne çıkması ile daha sivri ve havalı bir kişiliğe büründü.

Modaevlerinin en son kreasyonlarına bakıldığında metalik esintili renklerin yoğun olarak kullanıldığı ve spor parçalara da sıklıkla uyarlandığı göze çarpıyor. Eskiden önemli açılışlarda ve davetlerde tercih edilen ve abartılı bulunan bu renkler artık günlük hayatın vazgeçilmezleri arasında.

Jennifer Lawrencetan ilham alın: Metalik trendi

Metalik tonları kombinlerken dikkat

Metalik renkleri doğru kombinlemek maharet ve dikkat isteyen bir konu. Bu çarpıcı ve göz alıcı renkler her ne kadar her yerde giyilse de bu konuda dengeyi iyi ayarlamak gerekiyor. Metalik renkler trend diye baştan aşağı bu renge bürünmek rüküş ve abartılı görünmeye neden olabilir.

Günlük hayatta bu tonları tek parça ile sınırlı tutmak çekici ve stil sahibi bir görünüm yaratıyor. Özellikle ayakkabılarda kullanılan metalik tonlar bakışları hemen ayakkabılarınıza yöneltir. Bu renkleri siyah ile kombinlemek de asil ve sıra dışı görünmenize yardım eder. Metalik trendini abartılı bulanlar için nude tonlardaki metalik efektler bu trende daha rahat geçiş yapmanızı sağlayabilir.

Haberin Devamı

Metalik renkleri gece kullanmak isteyenler ise kıyafetlerini tek parça şeklinde seçebilir ve göz alıcı görünebilir. Ayakkabı olarak ise yine aynı tonlarda ama açık sandaletler tercih etmek görüntünüzü göz yormadan tamamlamanızı sağlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!