İkinci el moda dünyayı koruyor

Güncelleme Tarihi:

İkinci el moda dünyayı koruyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2016 17:28

18-24 Nisan haftası Dünya Geri Dönüşüm Haftası’nı kutluyoruz. Sürdürülebilir moda ile ikinci el kültürünü herkesin benimsemesini bir kez daha hatırlatıyoruz.

Haberin Devamı

Moda sektöründe son on yıl içerisinde tüketim %60 arttı; “fast fashion” (hızlı moda) akımı ile popüler markalar artık her hafta “hap” adını verdikleri koleksiyonları çıkarıyor. Bu hızlı tüketim birçok doğa tahribatına, çocuk işçilerinin çalıştırılmasına ve hayvanların ölümüne neden oluyor.

 

PEKİ BİZE DÜŞEN GÖREV NE?

Görevimiz, global tüketime elimizden geldiğince ara vermek! Yiyecekleri, plastikleri, pilleri nasıl geri dönüştürebiliyorsak kıyafetlerimizi de dönüştürebiliriz. Giyilebilir kıyafetlerinizi satabilir ya da bağış yapabilirsiniz.

 

İkinci el moda dünyayı koruyor

 

Haberin Devamı

GARDIROP DETOKSU SİZE NE SAĞLAR?

Araştırmalara göre bir adet tişört’ün tüm üretim sürecinde 250 gr pamuk, 2700 litre, bir kot pantolonun tüm üretim sürecinde 1 kg pamuk, 10800 litre su, bir adet ayakkabı tüm üretim sürecinde ise 1kg deri, 16600 litre su harcanıyor. Bir tişörtü alırken ya da dolabınızda boşuna bekletirken doğayı da aynı zamanda tükettiğinizi hatırlatmak için bu sayıları size hatırlatıyoruz.

Şimdi gardırobunuzdan uzun zamandır giymediklerinizi ayırma zamanı!

- Doğayı ciddi tahribatlara uğratan gereksiz üretime dur dersiniz. Kıyafet üretiminde kullanılan enerjiyi ve kimyasalları azaltmış olursunuz. Motivasyonunuzu en çok bu arttıracaktır.

- Giymediklerinizi dolabınızdan ayıkladığınızda ferahlarsınız.

- Gün içinde ne giyeceğim sorusu ile dolabınızın içinde kaybolmazsınız.

- Severek aldığınız kıyafet ve aksesuarların başkasını sevindirdiğini görmek sizi mutlu edecektir.

- Dilediklerinizi satıp, yeni ihtiyaçlarınız için yine ikinci el tercih edip bilinçli bir tüketici olursunuz.

   İkinci el kıyafet ve aksesuarlar satın almak için tıklayın.

 

İkinci el moda dünyayı koruyor


Haberin Devamı

Eşyalarınızı paylaşmak ve gelecek nesil için duyarlı olmak kendinizi önemli ve mutlu hissetmenizi sağlar.

İkinci el moda kültürü Avrupa ve Amerika’dan sonra artık Modacruz ile de Türkiye’de yaygınlaşmaya başladı. Birçok ünlü ve moda bloggerları da rol model olarak kıyafetlerini satıyor ve ikinci el alışverişlerini yapıyorlar.

 

Hadi çevreye duyarlı, sorumluluk sahibi ve bilinçli bir tüketici olarak gardırobunuzda giymediklerinizi ayırmaya ve değerlendirmeye başlayın.

Modacruz’da giymediklerinizi satmak için tıklayın.

 

BAKMADAN GEÇME!