Güneş gözlüğü modelleri ile yazın gözdesi siz olun

Güncelleme Tarihi:

Güneş gözlüğü modelleri ile yazın gözdesi siz olun
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2016 17:58

Güneş gözlükleri, hem güneşin zararlı ışınlarından hassas gözlerimizi koruryun hem de şık yapıları ile kıyafet kombinlerimizi tamamlayın! Güneş Gözlüğü Modelleri ile Yazın Gözdesi Siz Olun!

Haberin Devamı

Güneş gözlüğü modelleri, yaz aylarının en çok kullanılan aksesuarlarından biridir. Güneş gözlükleri, hem güneşin zararlı ışınlarından hassas gözlerimizi korur hem de şık yapıları ile kıyafet kombinlerimizi tamamlar. Güneş gözlükleri seçimi yaparken yüz biçimi ve yüzün proporsiyonuna uygun bir stil tercih edilmelidir. Bayan güneş gözlüğü modelleri ve fiyatları ile güneş gözlüğü modelleri bayan tasarımları Gardrops internet sitesinde sizleri bekliyor.

Güneş gözlüğü modelleri ile yazın gözdesi siz olun

Aksesuar modelleri ve fiyatlarına linkten ulaşabilirsiniz.

GÜNEŞ GÖZLÜĞÜ SEÇİMİ NASIL YAPILIR?

Güneş gözlüğü modellerini seçerken, gözlerinizi koruyan ve sağlıklı gözlükler tercih etmeniz gerekir. UV ışınlarına karşı tam koruma sağlayan güneş gözlüklerini satın almanızı öneriyorum. Tam UV korumasını, gözlüğün yanında bulunan sticker ya da etiketten öğrenebilirsiniz. Etikette bu ibarelerden biri yazmalıdır: Gözlük camları UVA ve UVB ışınlarını %99 ya da %100 bloke ediyor, gözlük camları ANSI Z80.3 bloke etme gereksinimlerini karşılıyor, UV 400 koruması.

Haberin Devamı

Doğru gözlük camı rengi ve tonunu seçin. Çünkü camların tonu, renklerin algılanmasında çok etkilidir. Örneğin sarı ya da pembe camlar trafik ışıklarını algılamanızı zorlaştırır. Gri, kahverengi ya da yeşil camlar ise renk saptırmasını minimum hale getirir. Bu yüzden özellikle araba kullanan kişiler bu tonları tercih etmelidir.

Yüzünüze tam olarak oturan, yüzünüze çok büyük ya da küçük olmayan, çok ağır olmayan ve rahat hissedeceğiniz güneş gözlüğü modellerini seçmenizi öneriyorum.

Güneş gözlüğü modelleri ile yazın gözdesi siz olun

Güneş gözlüğü modellerini sizler için seçtik.

YÜZ TİPİNİZE GÖRE UYGUN GÜNEŞ GÖZLÜĞÜ NASIL SEÇİLİR?

 

Öncelikle yüz tipinizi tam olarak belirlemelisiniz. Yuvarlak yüz hatlarınız mı var yoksa kare mi ya da oval mi? Yuvarlak yüz hatlarına sahipseniz, kare ya da dikdörtgen çerçeveli gözlükler seçerek yüzünüzün ince ve uzun olmasını sağlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Oval bir yüz biçiminiz varsa oldukça şanslısınız. Çünkü hemen hemen tüm gözlük modelleri oval yüz hatlarına sahip olan kişiler için uygundur.

Kare bir yüzünüz varsa, oval ve yuvarlak çerçeveli gözlükleri seçebilirsiniz. Böylece sert ve köşeli yüz hatlarınızı yumuşak çerçeveli güneş gözlüğü yumuşatacaktır. Köşeli ve dikdörtgen modellerden özellikle kaçınmanız gerekir.

Elmas ya da kalp şeklindeki yüzler için, çerçevesiz ya da oval formlu güneş gözlüklerini satın almanız gerekir. Çünkü elmas formlu yüz hatlarına sahip kişilerin elmacık kemikleri belirgin olur ve alın ile çeneleri küçüktür. Elmacık kemiklerinizin belirginliğini kırmak için oval ya da çerçevesiz formlar uygun olur.

Haberin Devamı

Güneş gözlüğü modelleri ile yazın gözdesi siz olun

Kalp şeklinde bir yüzünüz varsa Wayfarer denilen kare çerçeveli gözlükler, kedi gözü formlu gözlükler ya da spor gözlükleri seçmelisiniz. Yuvarlak yüz hatlarına sahipseniz yine Wayfarer, kedi gözü ya da dikdörtgen formlu gözlükleri tercih etmelisiniz. Oval yüz hatlarına sahip kişiler ise Wayfarer, Aviator ya da büyük camlı gözlükleri satın almalıdır. Kare yüz hatlarına sahip olan kişiler, yuvarlak formlu, Aviator ya da Shield gözlükleri kullanmalıdır.

BAKMADAN GEÇME!