Fransız kadınları asla bere takmaz!

Güncelleme Tarihi:

Fransız kadınları asla bere takmaz
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2016 11:02

Paris'in ünlü moda editörlerinden Jeanne Damas, Vogue dergisi için kaleme aldı: Fransız şıklığı nasıl yakalanır? Paris kadınları kışın ne giyiyor, hangi aksesuarları asla kullanmıyor? İşte 7 püf noktası...

Haberin Devamı

1- İLK DERS: ERKEKLERDEN ÖDÜNÇ ALIN
Kış mevsiminin vazgeçilmez parçası, tabii ki kaban. Ama eğer şık ve farklı bir görünüm yakalamak istiyorsanız, erkek arkadaşınızın uzun, geniş kabanını ödünç alabilirsiniz. Hem farklı ve şık görüneceksiniz, hem de içinde çok rahat edeceğiniz kesin!

 

Fransız kadınları asla bere takmaz

 

2- YAKASI KÜRKLÜ MANTOLAR REVAÇTA
Benim de birkaç tane kürklü mantom var ama açıkçası New York kadınları, Paris kadınlarına göre daha çok kürk kullanıyorlar. Kürk konusunun Paris'te her zaman hoş karşılanmaması da bunun sebeplerinden biri tabii... Ben şahsen kürk giymeyi seviyorum; özellikle de jean'le kombinleyince şahane duruyorlar. Hem gündüz hem de akşam kürklü manto giyip; bunları çok renkli ya da Sonia Rykiel elbiselerle kombinlemeyi seviyorum.

 

Haberin Devamı

Fransız kadınları asla bere takmaz

 

3- KAZAK VE SÜVETERLER
Süveter ve kazaklara bayılıyorum. Gardrobumda o kadar çok var ki, görseniz şaşarsınız. Belki de yüzlercedir! İyi bir kazağa asla karşı koyamam. Favorilerim ise Parisli tasarımcı Nathalie Dumeix'in imzası olanlar. Mükemmel kaşmirler, özellikle de V yakalı olanlar, erkek tasarımına da ilham veriyor. Bense her rengini alıyorum! Yumuşak, iyi kesimli bir kazağı her şeyle kombinleyebilirsiniz. Favorim balıkçı yaka olanlar. Lacivert, kırmızı, açık pembe ve bej rengi olanları çok seviyorum.

 

Fransız kadınları asla bere takmaz

 

4- HER ZAMAN BİR ATKI!
Hava çok soğuk olunca kaşmir, koyu gri ya da mavi bir atkı takmak şahane oluyor. Bunun dışında şapka, eldiven ve bunun gibi diğer kış aksesuarlarını kullanmayı sevmiyorum.

 

Haberin Devamı

Fransız kadınları asla bere takmaz

 

5- BEMBEYAZ BİR JEAN
Koyu renk klasik bir blue jean yaz-kış favorim. Ama bir de şöyle düşünün: Bembeyaz bir jean'in üzerine giyilmiş palto... Çok şık oluyor! Parisli kadınlar bu ara beyaz jean giyiyor.

 

6- KAR BOTLARI PEK TUTMUYOR
Dürüst olmak gerekirse Paris kadınları kar botu giymez. Belki de yılın sadece iki günü kar yağdığı için... Kayağa giderken giydiğim bir çift lacivert klasik Moon Boot'um var. Avusturalya'dan sekiz yıl önce aldığım bir çift Ugg botum da var. Ama çok nadir giyiyorum. Paris'te böyle şeyler pek tutmuyor.

 

Fransız kadınları asla bere takmaz

 

7- BERE NE Kİ?
Paris'te bere takan kimseyi tanımıyorum. Size bununla ilgili bir olay anlatayım. Geçen gün Paris'te bir moda fotoğraf çekimi yapıyorduk. Modelin üzerinde bir denizci tişörtü ve trençkot vardı. Dudakları kırmızıya boyanmış ve nedense kafasına da bir bere kondurulmuştu. Berenin kafada nasıl duracağına bir türlü karar veremedik. Bere nasıl takılır, bilmiyorduk. Fransız stilist arkadaşım böyle bir şeyin nasıl sıcak tutabileceğini bilmediğini söyleyerek internette araştırma yapmaya başladı!

 

 

BAKMADAN GEÇME!