Evde hangi çiçekler yetiştirilir?

Güncelleme Tarihi:

Evde hangi çiçekler yetiştirilir
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2016 15:41

Pencerelerimizi süsleyen, balkonlarımızı bir bahçe havasında gösteren evimizin canlı dostları çiçekler... Her çiçeğin yetişme koşulları aynı olmadığı için çiçek seçerken özelliklerini ve gereksinimlerini bilmek ve bu doğrultuda karar vermek gerekir.

Haberin Devamı

Çiçek yetiştirmek incelik ve sabır ister. Evlerimizin dekorasyonlarında mis kokulu, güzel görünümlü çiçeklerden yararlanmak çok güzel bir fikir gibi görünse de sorumluluk gerektirdiğini aklımızdan çıkartmamalıyız. 

Afrika Menekşesi: Genellikle ışık alan pencere kıyılarını seven Afrika menekşesi az su gereksinimi olan bir bitkidir. Ancak sulamasına dikkat etmeli ve doğrudan güneş ışığına maruz bırakılmamalıdır.

Kaktüs: Çöl ikliminin bitkisi kaktüs, bol güneş isteyen, susuzluğa dayanabilen bitkilerdendir.

Sardunya: Su gereksinimi fazla olmayan sardunya, mutlaka güneş istediği için pencere önünde yetiştirilmelidir. Soğuğa fazla dayanıklı olmadığı için özellikle kış aylarında dikkat edilmelidir.

Evde hangi çiçekler yetiştirilir

Haberin Devamı

Begonya: Genellikle dış mekanların bitkisidir. Ancak ev ortamına da kolaylıkla uyum sağlayabilirler. Sardunyalar gibi güneşi seven begonya da, mümkün olduğunca evin en iyi güneş alan yerinde yetiştirilmeli, sık sık sulanmalıdır.

Kamelya: Beyazdan kırmızıya çeşitli tonlarda çiçek açan kamelya, direk güneş ışığına maruz bırakılmadan, aydınlık ve serin yerde bakılmalıdır. Kökleri sürekli su isteyen bitki için suyun kireçli olmaması dikkat edilmelidir.

Evde hangi çiçekler yetiştirilir

Atatürk Çiçeği: Günde en az 6 saat gün ışığı isteyen mevsimlik çiçek, evin en aydınlık yerlerinde ancak doğrudan güneş ışığından korunarak yetiştirilmelidir. Çok fazla sıcağı sevmeyen Atatürk çiçeği, toprak yüzeyi kuruduğu zaman sulanmalıdır.

Kalanşo: Bakımı kolay kalanşo, suyu yapraklarında depoladığı için fazla su ihtiyacı olmayan bir bitkidir. Toprak yüzeyi hafif kuruduğu zamanlarda sulanmalıdır. Genellikle yüksek sıcaklıklardan pek hoşlanmaz ancak soğuktan da korunmalıdır.

Evde hangi çiçekler yetiştirilir

Haberin Devamı

Kentya: Nemli ortamları seven yeşil yapraklı kentya, toprağının üzerindeki neme göre genellikle günlük sulanan bir bitkidir. Fazla ışık gereksinimi yoktur, günlük 2-3 saat güneş ya da ışık görmesi yeterlidir.

Şans Bambusu: Bakımı oldukça kolay olan bataklık bitkisi, saksı yerine vazoda yetiştirilen bir bitkidir. Güneşe ve soğuğa dayanıklı şans bambusu için, 15 günde bir vazo suyunun tazelenmesi yeterlidir.

Evde hangi çiçekler yetiştirilir

Aglaonema: Çok fazla soğuğa gelemeyen bitkinin nem ihtiyacı yapraklarına su püskürtülerek sağlanmalı ve doğrudan güneş ışığı gören ortamlardan uzak tutulmalıdır.

Browallia: Yıl boyunca mavi, beyaz ve mor çiçek açabilen browalia, güneşli ve aydınlık ortamları sever. Yazın bol su isteyen bitki, kışın su ihtiyacı azaldığı için az su verilmelidir.

Haberin Devamı

Evde hangi çiçekler yetiştirilir

Açelya: Fazla sıcak ve soğuk havaları sevmeyen açelya, aydınlık ancak doğrudan ışık gören yerlerden uzak tutulmalıdır. Özellikle yaz aylarında suya ihtiyaç duyan bitki, haftada en az iki kere, her bölüme ulaşacak şekilde sulanmalıdır. 

 

nasilkolay.com Tarafından hazırlanmıştır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!