Eski mobilyalar nasıl yenilenir?

Güncelleme Tarihi:

Eski mobilyalar nasıl yenilenir
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2016 14:55

Mobilyalarınız eskidiyse ya da onlardan sıkıldıysanız ve çok severek aldığınız mobilyalarınızı yenilemeyi henüz düşünmüyorsanız onlara yepyeni bir görünüm kazandırabilirsiniz.

Haberin Devamı

Mobilyalarınız eskidiyse ya da onlardan sıkıldıysanız, ve çok severek aldığınız mobilyalarınızı yenilemeyi henüz düşünmüyorsanız onlara yepyeni bir görünüm kazandırabilirsiniz. Eskiyen ve yıpranan mobilyaları yenilemek için farklı yöntemler var. 

1. ZIMPARALAMA 

Eski mobilyalar nasıl yenilenir

Özellikle ahşap yüzeye sahip mobilyalarınızı (dolap, komodin, koltuk takımı, sehpa gibi) yenilemek için en pratik ve zevkli yöntem zımparalamadır. Ahşap yüzeyler zımparalandığında üzerinde zamanla oluşan çizikler kaybolur, mobilyalar yepyeni bir görünüm kazanır. Bunun için ince formlu sünger zımparaları kullanabilirsiniz. Dolap ve sehpa gibi düz ahşap yüzeyi olan mobilyalar, kağıt zımparalarla da zımparalanabilir, ancak detaya ve şekillere sahip olan oyma ahşap yüzeyler zımparalanırken sünger zımpara kullanın. Bu sayede zımparayı dar ve küçük alanlara da uygulayabilir, zımparanın değmediği hiç bir yer bırakmazsınız. Mobilyanızda bulunan çizik ve hasarın derinliğine göre zımparalama şiddetini ayarlayın. Eğer çizikler yüzeysel ve az sayıdaysa zımparanın çok bastırılmadan uygulanması yeterli olacaktır. Ahşap mobilyalarınızı zımparalama işleminden sonra dilediğiniz bir ahşap boyasıyla boyayabilir, renklendirebilirsiniz. Eğer ahşabın doğal renginden hoşlanıyorsanız su bazlı vernik uygulamak iyi bir yöntem olacaktır. 

Haberin Devamı

2. DÖŞEME YENİLEME 

Eski mobilyalar nasıl yenilenir

Kumaş yüzeylerden oluşan (puf, koltuk takımı gibi) mobilyalarınızı yenilemek istiyorsanız kumaşlarını değiştirmek oldukça iyi bir yöntemdir. Eğer mobilyanızın iskeletinin sağlam olduğundan eminseniz direkt olarak döşeme değiştirme işlemine başlayabilirsiniz ancak mobilya iskeletinin de sağlam olmadığı durumlarda döşeme işlemine başlanmadan önce iskelet onarılmalıdır. Döşeme değiştirirken öncelikle mevcut döşeme ya da kumaş çıkarılacağından, iskelet değiştirme ya da onarma işlemini bu aşamada yapmak mantıklı olacaktır.

Haberin Devamı

Eski mobilyalar nasıl yenilenir

Evininizin genel dekorasyonuna göre ve dilediğiniz renk ve desende seçtiğiniz kumaşlar, mobilyalarınızın tamamen yenilenmesini sağlar. Eğer koltuk, puf gibi mobilyalarınızın yayları ya da kumaşın altında bulunan sünger yüzeyleri de eskidiyse döşeme değiştirme işlemi yaparken bu kısımları da yenileriyle değiştirebilirsiniz. Bu sayede mobilyanız neredeyse yeni alınmış gibi görünecek, ilk günkü rahatlığına kavuşacaktır. 

Eski mobilyalar nasıl yenilenir

Döşeme değiştirme işlemi, profesyonel ellerce yapıldığında yeni bir mobilya almış gibi hissedersiniz, ancak dilerseniz bu işlemi evde kendiniz de uygulayabilirsiniz. Ancak döşemenin koltuğa sabitlenebilmesi için gerekli olan mobilya zımbası ve silikon tabancası gibi malzemeleri elinizde bulundurmanız gerekir. 

 

Haberin Devamı

nasilkolay.com Tarafından hazırlanmıştır.

 
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!