En çok anne olmayı ve şarkı söylemeyi sevdim

Güncelleme Tarihi:

En çok anne olmayı ve şarkı söylemeyi sevdim
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2022 07:33

Gözde Sucu’nun hobi olarak başladığı müzik serüveni Sezen Aksu’dan gelen iki şarkıyla profesyonel bir hale dönüştü. Şarkıları kısa sürede dijital platformlarda milyonlar tarafından dinlendi. İki çocuk annesi olan Sucu, “Bu hayatta en çok anne olmayı ve şarkı söylemeyi sevdim” dedi.

Haberin Devamı

Şarkı söyleme hikayeniz nasıl başladı?

- Küçükken bulduğum her fırsatta şarkı söylerdim. Konservatuara gitmek ve eğitimini de almak istemiştim ancak sınavları kazanamadım. Eğitimimi farklı bir alanda tamamladım ama şarkı söylemek ve müzik aşkım hiçbir zaman bitmedi. Geçen yıl şan eğitimi almak için bir araştırmaya girdim. Kızımla birlikte şan eğitimi almaya başladık.

Yıl sonunda hocama “Küçük bir şarkı demosu yapabilir miyiz? Eşim ve çocuklara dinleteyim, anı kalsın” dedim. Bana Sezen Aksu’nun iki yeni şarkısıyla geldi, çok heyecanlanmıştım. Hayranı olduğum bir sanatçının şarkısını okuyacaktım.

Hızlıca ilk şarkım “Taze Bitti” ile stüdyoya girdim ve arkasından da “Tut Elimden” adlı şarkıyı yorumladım.

Şarkınız ilk çıktığında ne hissettiniz?

Haberin Devamı

- Aslında şarkı çıkana kadar Sezen Aksu’nun bana bir şarkı vermesine inanamamıştım, hâlâ inanamıyorum. Bambaşka bir amaç için yola çıkmıştım, farklı bir noktaya geldim.

“Taze Bitti” şarkısı çok başarılı oldu. Dijital platformda bugüne kadar 2 milyon üzerinde izleyiciye ulaştı. Sosyal medyadan da inanılmaz güzel dönüşler almaya devam ediyorum.

Yeni şarkım “Amin”i ilk dinleyişte sevdik

“Taze Bitti” şarkısında kimlerle çalıştınız?

- Yaşar Kekeva Plakçılık aracılığıyla müzikseverler ile buluştu. Söz ve müzik Sezen Aksu’ya, düzenlemesi Okay Barış’a ait. Klip yönetmenliğini Yusuf Akbal, yapımcılığı ise Murat Dalkılıç’ın şirketi GİG Production tarafından gerçekleştirildi.

Hemen ardından “Tut Elimden” adlı ikinci şarkı için stüdyoya girdim. Şarkı sözleri Canan Çelikçi, müziği ise Sezen Aksu’ya ait. Düzenleme yine Okay Barış’a ait. Her iki şarkı için de fotoğraf çekimlerini Zeynel Abidin gerçekleştirdi.

2 Sezen Aksu eserinden sonra yeni şarkınız “Amin” yayınlandı. Buna nasıl karar verdiniz?

- İlk şarkımın yeni çıktığı günlerde radyocu bir arkadaşım aracılığıyla bu şarkı bana geldi. Hemen arabada dinledik ve çok heyecanlandım.

Şarkıyı o zaman listeme aldım. Söz, müzik ve aranje Ozan Gülek’e ait. Klip çekimi Cenk Alptekin tarafından üç farklı mekanda yapıldı.

Haberin Devamı

En çok anne olmayı ve şarkı söylemeyi sevdim
Çıtayı daha da yukarı taşıyacağım

Bundan sonra müzik yaşamınıza nasıl devam etmeyi planlıyorsunuz?

- İlk şarkımı yorumladığımda aldığım güzel tepkiler beni oldukça motive etti. Hobi olarak çıktığım bu yolculukta daha iyi şeyler yapmayı düşündüm. Söz, beste ve aranjede işinde ehli insanlarla çalışmaya başladım. Olanaklarım elverdikçe de çıtayı daha da yukarı taşıyacağım.

Aldığım her şarkıyı heyecanla, tutkuyla okuyorum. İsteğim, sesimi ve yorumumu seven tüm müzik dinleyicileri ile uzun bir yolculukta birlikte olmak. Birlikte devam ettiğimiz sürece ortalama iki ay arayla müzikseverleri çok güzel şarkılarla buluşturacağım.

Haberin Devamı

Ailem her şeyin önünde

◊ İki çocuk annesisiniz. Annelik ve şarkıcılık bir arada nasıl gidiyor?

- Ben bu hayatta en çok anne olmayı ve şarkı söylemeyi sevdim. Müzik hayatıma hobi olarak amatörce başladım. Keyifli bir yolculuğa dönüştü. Annelik çok başka bir şey. Çocuklarım, ailem her şeyin önünde.

Şimdilik her şey oldukça programlı ve güzel gidiyor. Ailemle kaliteli zaman geçiriyoruz. İleride işler nasıl olur, ne kadar yoğunlaşır, şimdiden kestirmek biraz zor. Zamanı gelince süreci de iyi planlayıp yönetebileceğimi düşünüyorum.

 

BAKMADAN GEÇME!