Dünyanın en güzel kraliçesi

Güncelleme Tarihi:

Dünyanın en güzel kraliçesi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2014 03:11

Stil konusunda Kate Middleton’ı gölgede bırakıyor, eski süpermodel Carla Bruni yanında sönük kalıyor. İspanya Prensesi Letizia, 18 Haziran’da ‘Kraliçe’ oluyor. Tarihin en stil sahibi kraliçesi olacak Letizia’nın geçmişinde neler var?

Haberin Devamı

Kate Middleton’a kötü haber: Külkedisi masalının modern sürümü liginde zorlu bir rakibi var. En az kendisi kadar güzel, stil sahibi ve popüler. Üstelik 18 Haziran’da kraliçe ilan edilecek, haliyle titr olarak Middleton’a sıkı bir gol de atacak. İspanya’nın müstakbel yeni kraliçesi Letizia’yla tanışın. Babası Kral Carlos’un ani şekilde istifasıyla tahta geçecek Prens Felipe’nin eşi Letizia, tacına hazır görünüyor. Ancak geçmişi yakasını bırakacak mı?

SAHADAN TAHTA TRANSFER

Dünyanın en güzel kraliçesi

Letizia, spikerlik yıllarından prensesliğe uzanan yolda stil metamorfozu geçirdi.

Mutlu sonla biten peri masalının en afili versiyonuna imza atan Letizia Ortis, bir zamanlar acar bir gazeteciydi. Hemşire bir anne ve gazeteci bir babanın kızı olan 41 yaşındaki Ortiz, baba mesleğine el attı. Hırsı, azmi ve güzelliğiyle kısa sürede parlayan Ortiz, ABC televizyonu, haber ajansı EFE ve CNN+ kanalında çalıştı. 11 Eylül saldırıları ve Irak savaşı sırasında sahadan haber yapan gazetecinin talihi, 2002’deki Galicia’daki tanker felaketi sırasında döndü. Ortiz, Prens Felipe’yle tanıştı. Bir yıl içinde nişanlanan ikili, Avrupa basınının en çok merak ettiği çift oldu.

Haberin Devamı

Prenses Letizia, ‘resmi kız arkadaş’ titrinden prensesliğe giden her adımda ‘stil ikonu’ kimliğiyle parladı. Özellikle İngiliz basınında ‘Kate Middleton’ın yeni sürümü’ olarak anılsa da Letizia bu görevi ondan çok önce üstlenmişti. Balenciaga, Boss, Dior ağırlıklı bir gardıroba sahip olan Letizia, İspanyol modasını da patlattı, Madrid Moda Haftası’nın moda takviminde önemli bir yere gelmesini sağladı. Middleton ve Michele Obama’nın ‘halka yakınım’ mesajını vermek için kullandığı “Orta sınıfı da görelim” ekolünün de öncüsü: Prenses İspanyol markaları Zara ve Mango’nun tasarımlarını sıklıkla giyerek gönüllü mankenliğini yaptı. Giydiklerini tekrar tekrar giyme trendini başlattı. Ayakkabı markaları Pura López ve Magrit’i ihya etti. Gelinliğini de tasarlayan Manuel Pertegaz’ı ‘seçkin modacı’ ligine taşıdı. Eski cumhurbaşkanı eşi Carla Bruni Sarkozy’yi ziyaret ederken giydiği Felipe Varela tasarımı elbiseyle “Bruni’den bile güzel” başlıklarıyla basına taşındı, tasarımcının satışlarını patlattı. 16 baget pırlantadan oluşan Suarez tasarımı nişan yüzüğü, hâlâ en çok taklit edilen modellerin başında geliyor.

Haberin Devamı

SKANDALLAR KRALİÇESİ

Dünyanın en güzel kraliçesi

‘Muhafazakâr İspanyollar halkın içinden gelen, dul bir kadını tahtta görmeyi istemese de zafer onun oldu’

Ancak Letizia, herkesten moda dünyasından aldığı kadar alkış almadı. Prensesin ‘avam takımından’ olması bir yana, daha önce bir evlilik geçirmiş olması da muhafazakâr İspanyolların hiç de hoşuna gitmedi. Üstelik 26 yaşında lise yıllarında öğrencisi olduğu edebiyat hocası ve yazar Alonso Guerrero’yla 10 yıllık bir birlikteliğin ardından, 1998’de bir yıl süren bir evlilik yapan Letizia’nın ‘skandal’ hareketleri bununla da bitmiyordu. Gazeteci Isidre Cunill’in yazdığı ‘Letizia Ortiz: Kralın Çemberinde Bir Cumhuriyetçi’ adlı kitaptaki iddialara göre, prenses üniversite yıllarında esrar içmekten gözaltına alınmış ve istenmeyen bir hamilelik yaşamıştı. İspanya’da o yıllarda kürtajın yasak olması nedeniyle Meksika’da bir kliniğe başvuran Ortiz, taç giydikten sonra İspanya Gizli Servisi CNI’ı devreye sokarak, kayıtları yok ettirdi. Prenses Letizia’nın ilk eşine eski fotoğraflarını yayımlamaması için 600 bin Euro verdiği de söylendi. Prens Felipe’nin, eşinin bir önceki evliliğiyle ilgili tek bir bilginin yayımlanmaması için tüm imkânlarını kullandığı da söylentiler arasında.

Haberin Devamı

HÜRREMVARİ HAREKETLER

Dünyanın en güzel kraliçesi

Prensesin başı, geçen yıl kuzeni David Rocasolano’nun yazdığı ‘Adios Princesa (Elveda Prenses)’ adlı kitap yüzünden de ağrıdı. Kitapta 40 yaşındaki Prenses, ‘kontrol bağımlısı, obsesif ve paranoyak’ olarak tanımlanıyordu. Kuzen Rocasolano, Letizia’nın en büyük korkusunun sırlarının aile üyelerince ifşa edilmesi olduğunu iddia ederek, ‘Hürremvari’ hareketlerle içindeki düşmanı saptamaya çalıştığını söylüyor: “2005’te ilk kızı Leonor doğmadan önce tüm aile üyelerini bir araya getirerek toplantı yaptı. Oğlu olacağını, ismini de Pelayo koyacağını söyledi. Amacı bu haberi basına kimin satacağını öğrenmekti.” Kitabı kuzeninin yazdığı göz önüne alınırsa, paranoyak olmakta pek de haksız sayılmaz.

Haberin Devamı

“Bİ SUS BE LETİZİA”

Dünyanın en güzel kraliçesi

İspanyol Lady Di’si olarak adlandırılan Letizia, Diana’nın ilk zamanlarının aksine, sindirilmiş bir figür olmayacağını daha nişan töreninden göstermişti. Nişanlandıktan sonra ilk resmi basın toplantısında çok konuştuğu için kendisini susturmaya çalışan Prens Felipe’ye “Lafı ağzıma tıkma, izin ver konuşayım!” diyerek basın mensupları önünde şaka yollu çıkışan Letizia’nın ‘girişken’ tavrı İspanya basınında hoş karşılanmadı. La Razón gazetesi, prensesi ‘utanç verici bir servet avcısı’ olarak tanımladı. Basın, o günden bugüne prensesi acımasızca eleştirdi. 2008’de rahat nefes alamadığı gerekçesiyle burnunu yaptıran Letizia, Época dergisi tarafından ‘estetik bağımlısı’ olmakla, 2007’de ikinci çocuğu Sofia’yı doğurduktan sonra gözle görülür bir şekilde kilo verince haber sitesi Vanitatis tarafından ‘anoreksiya ve bulimiaya hastası’ olmakla itham edildi.

Haberin Devamı

Dünyanın en güzel kraliçesi

En ağır törenlerde bile Zara, Mango gibi zincir mağazalardan tasarımlar giyme trendini başlattı.

Dünyanın en güzel kraliçesi

Eşi Felipe ve kızları Leonor (solda) ve Sofia’yla birlikte.

Dünyanın en güzel kraliçesi

Müstakbel kraliçenin gelinliği en ikonik tasarımlar arasında (solda.) Bandaj elbisesiyle Carla Bruni’yi gölgede bıraktı.

Dünyanın en güzel kraliçesi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!