Düğün nasıl planlanır

Güncelleme Tarihi:

Düğün nasıl planlanır
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2016 10:15

Evlenme teklifi kabul edildikten sonra sıra düğünü planlamaya gelir. Özellikle de yaz aylarında evlenmek isteyen çiftlerin bunun için hazırlıklara 1 yıl öncesinde başlamaları gerekiyor.

Haberin Devamı

 

 

DÜĞÜNDEN 1 YIL ÖNCE

Bu dönemde düğün hazırlıkları listesi yapılmalı. Düğüne kaç kişi gelecek, nerede ve nasıl evlenilmek istenildiği belirlenmeli ve araştırma yapılmalı.

DÜĞÜNDEN 11 AY ÖNCE

Fotoğraf çekimleri için hangi ekipler ile çalışılacağına karar verilmeli. Fotoğrafçı araştırmasına başlanmalı.

DÜĞÜNDEN 10 AY ÖNCE

Gelinlikçiler bu dönemde incelenmeye başlanmalı. Kuma, renk ve model seçimi yapılmalı. Ayrıca çift balayı için nereye gideceğini de seçmeli ve bunun için erken rezervasyondan faydalanılmalı. Bu esnada düğünün nerede yapılacağını da karar verilmeli.

DÜĞÜNDEN 9 AY ÖNCE

Çiçek tasarımı, dekorasyon gibi şeyler ile ilgilenilir. Ayrıca çift yeni evleri için ev ve eşya araştırabilmeli.

Haberin Devamı

DÜĞÜNDEN 8 AY ÖNCE

Düğün şahidi, konuşmayı kimin yapacağı gibi konular araştırılmalı. Bununla birlikte davetiye tasarımı, isim kartları yazımı ve nikah şekeri de bu dönemde uyumlu şekilde hazırlanır.

DÜĞÜNDEN 7 AY ÖNCE

Misafirler eğer şehir dışından geliyorsa otel anlaşmaları yapılmalı. Pasta seçimi yapılacaksa tadım işlemlerine bu dönemde başlanılabilir. Çünkü en fazla beğenilen pasta modellerini seçmek için bu dönemden itibaren araştırma yapılmalı. 

DÜĞÜNDEN 6 AY ÖNCE

Damatlık alışverişleri için şimdilerde alışverişe başlanmalı. Gelin adayı da gelinliği içerisinde güzel görünmek için eğer fazla kilosu varsa diyet ve egzersize başlamalıdır.

DÜĞÜNDEN 5 AY ÖNCE

Balayında tercihini yurtdışından yana kullanacak çiftlerin vize ve pasaport işlemlerini şimdiden yapmaları gerekecek.

Düğün nasıl planlanır

DÜĞÜNDEN 4 AY ÖNCE

Özellikle çalışan çiftlerin düğün günü için gerekli olan şeyleri şimdiden planlaması ve alışverişe başlaması gerekmekte. Makyöz seçiminin de yine bu dönemde yapılması önemli.

DÜĞÜNDEN 3 AY ÖNCE

Sivilceli bir cilde sahip olan gelinler bu dönemde tedaviye başlamalı. Leke tedavisi, peeling gibi tedaviler cildi tahriş edeceğinden bu süre içerisinde cilt kendini toparlamayı başaracaktır. İlk dansını etkileyici bir şekilde yapmak isteyenlerin ise dans dersleri alması için ideal bir zaman.

Haberin Devamı

DÜĞÜNDEN 2 AY ÖNCE

Nikah için tarih alınmalı. Düğün öncesi etkinlikler programlanmalı ve davetiyelerin kişilere ulaştığından emin olunmalı.

DÜĞÜNDEN 1 AY ÖNCE

Oturma planı hazırlanmalı, balayı bavulunun içine koyulacaklar belirlenmeli. Saç ve kaş değişiklikleri için de en uygun vakit düğünden iki hafta öncesidir.

dugunmevsimi.com tarafından hazırlanmıştır. 

 

 

BAKMADAN GEÇME!