Düğün hazırlıkları için davetiye seçimi

Güncelleme Tarihi:

Düğün hazırlıkları için davetiye seçimi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2016 13:34

Çiftler düğün hazırlıkları için davetiye seçimi yaparken onlarca farklı seçenek arasından tercihlerini yapmakta zorlanırlar. Çünkü binlerce farklı davetiye modeli insanların karşısına çıkıyor. Dolayısıyla en uygun seçimi yapmak adına gerek davetiye çeşitleri gerekse fiyatların değişim nedenleri ile alakalı gerekli bilgilere sahip olmalılar.

Haberin Devamı

 

DAVETİYENİN TASARIMI

Klasik tarzdaki davetiyelerin fiyatları genellikle uygundur. Ancak çiftler kendilerine özel bir davetiye tasarlatmak istedikleri zaman fiyat artmaya başlar. Butik davetiye tasarımcılarının hazırladıkları davetiyelerin fiyatları normalden yüksektir.

 

Düğün hazırlıkları için davetiye seçimi

 

DAVETİYENİN BASKISI

Gümüş ya da altın varak, gömme baskı gibi alternatifler davetiyenin fiyatını etkilemektedir. Gömme baskı olarak bilinen letterpress, çok eski bir baskı çeşididir. Ancak şimdilerde retro tarzda davetiyelerde kullanılıyor. Fiyattaki artışın en büyük nedeni ise tek tek elle basılmalarıdır.

 

Haberin Devamı

DAVETİYENİN KAĞIDI

Geri dönüşümlü, tohum, düz, dokulu, gömme kartlardan arasından çiftler istediklerini seçebilirler. Kağıt ne kadar ince yapıda olursa, davetiye fiyatı da o kadar azalacaktır. Ancak çok ince kağıtların davetiyenin güzelliğini azalttığı da unutulmamalı.

 

Düğün hazırlıkları için davetiye seçimi

 

DAVETİYENİN AKSESUAR TERCİHİ

Günümüzde pek çok kişi artık davetiyelerini düğünlerinin temasına uygun olacak şekilde hazırlatmaya özen gösteriyorlar. Örneğin deniz temalı bir düğün yapılacağı zaman davetiye seçiminde de deniz kabuklarının bulunduğu bir davetiye seçilebilir. Taş, ip, kurdele, dantel, pul gibi aksesuarların fiyatları oldukça yüksektir. Dolayısıyla çok fazla sayıda davetiye basılacağı zaman bu aksesuarlar fiyatı tahmin edilemeyecek düzeyde yükseltecektir.

 

DAVETİYENİN EBADI VE ADETİ

Düğün davetiyelerinin adeti gelecek olan davetli sayısına göre değişim gösterir. Ancak ebat belirlemesi tamamen çiftlere kalmıştır. Dolayısıyla davetiyenin ebadı fiyatın değişmesine etki ediyorsa, küçültmeye gidilebilir. Ayrıca büyük davetiyeler kullanışlı değildir. Davetiyenin ebadı büyüdükçe fiyatı artacağından çiftler seçimlerini mümkün olduğu kadar küçük davetiye modelleri arasından seçim yapılmalıdır.

 

Haberin Devamı

Düğün hazırlıkları için davetiye seçimi

 

DAVETİYENİN ZARFI VE KALİGRAFİSİ

Davetiyelerin zarfları içerisindeki kağıt ile uyumludur. Ancak davetiyeyi istenilen görüntüye ulaştıran şeylerden bir tanesi ise kaligrafidir. Kesinlikle davetiye üzerine tükenmez kalemle yazı yazılmamalı veya etiket yapıştırılmamalıdır. Bunun yerine kaligraf tarafından zarfların üzerine gidecekleri kişilerin isimleri yazılmalı. Böylece istenilen şık görüntüye de erişişmiş olacaktır.

 

dugunmevsimi.com tarafından hazırlanmıştır. 

 

 

BAKMADAN GEÇME!