Doğal ve canlı bahar makyajının sırları

Güncelleme Tarihi:

Doğal ve canlı bahar makyajının sırları
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2017 10:19

Havalar ısınmaya başlayınca makyajda da daha canlı tonlar kullanılmaya başlıyor. İşte bahar makyajı için öneriler...

Haberin Devamı

Baharın tazeliğini cildinize taşımak için doğal ve canlı bahar makyajı yapabilirsiniz. Soft ve zarif bir görünüm kazanmanıza yardımcı olacak bahar makyajı yapmak az ürün kullanmaktan geçiyor.

Daha az malzeme ile daha hafif görünün

Bahar aylarında makyaj çantanızdan; fondöten, koyu renk ruj ve farları çıkarıp kat kat uygulamalardan kaçınmanız gerekir. Doğal renkte bir allık ve ruj, bir kat rimel ve kusurlu bölgeler için yine ince bir kat kapatıcı bahar makyajı için temel malzemeler olarak yeterli olacaktır.

Doğal ve canlı bahar makyajının sırları

Cilt tonunuza uygun soft rengi bulun

Bahar makyajının en büyük sırrı soft ve doğal renkler kullanmaktır. Ancak bu renkleri cilt tonunuza göre seçmeniz büyük önem taşır. Açık tenli ve solgun olduğunu düşündüğünüz bir cildiniz varsa şeftali tonları ve açık pembe renkler sizin için uygun renklerdir. Buğday tenli ya da esmere yakın bir teniniz varsa bej alt tonlu, toprak tonlarını tercih edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Doğal ve ince yapılı bir kapatıcı seçin

Her ne kadar doğal bir makyaj olsa da amaç kusurları kapatmak ve daha iyi görünmek olduğu için bahar makyajında da kapatıcı kullanımı oldukça önemlidir. Hafif formlu ama yüksek kapatıcılığa sahip bir ürün ile göz altı morluklarınızı ve izlerinizi kapatabilirsiniz.

Doğal ve canlı bahar makyajının sırları

Krem ya da likit allık kullanın

Fondöten kullanımının çok az ya da kişinin cilt yapısına göre hiç kullanılmadığı bahar makyajlarında, allık ten makyajının en önemli malzemesidir. Elmacık kemikleri üzerine hafifçe uygulanacak allık, altına baz ya da fondöten uygulanmayacağından dolayı daha kalıcı formları olan krem ya da likit şeklinde kullanılmalıdır.

Rimel yerine kirpik kıvırıcıya öncelik verin

Kat kat uygulanan rimel, doğal ve zarif görünümden uzaklaşılmasına neden olur. Bu nedenle bahar makyajında, mutlaka kirpik kıvırıcı kullanmalısınız. Kıvırıcı ardından daha gür ve kıvrık görünecek kirpikleriniz tek kat uygulayacağınız rimel ile doğal ve hoş bir görünüm kazanacaktır.

Haberin Devamı

Doğal ve canlı bahar makyajının sırları

Dudaklarınıza bakım yapın

Koyu renk ya da kusurları kapatan rujlar yerine mümkün olduğunca doğal bir şekilde ortaya çıkacak dudaklar, bahar makyajına masum ve hoş bir görünüm katar. Şeker ve bal ile hazırlayacağınız doğal ya da satın alacağınız kimyasal bir peeling ile dudaklarınıza bakım yaparak açık renkli rujları ya da şeffaf gloss'ları gönül rahatlığıyla uygulayabilirsiniz.

Doğal ve canlı bahar makyajının sırları

BU BAHAR BU MAKYAJ TREND! | MAKYAJ SIRLARI

BAKMADAN GEÇME!