Cumhuriyet’i Anlatan Minik Ressamlar, Ödüllerine Kavuştu

Güncelleme Tarihi:

Cumhuriyet’i Anlatan Minik Ressamlar, Ödüllerine Kavuştu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2023 12:30

Cumhuriyet’in 100. yılı olması dolayısıyla bu yıl “Benim için Cumhuriyet” temasıyla düzenlenen 42. Pınar Çocuk Resim Yarışması’nın ödül töreni, 14 Kasım’da Yaşar Üniversitesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili İdil Yiğitbaşı, resim sanatının gücüne ve etkisine inandıklarını belirterek, “Benim için Cumhuriyet temasıyla çocuklarımızın nasıl bir Türkiye hayal ettiklerini görmek istedik. Resmetmek, çocukların hem hayal güçlerinin hem de zihinlerinin gelişimi açısından hayati bir önem taşıyor. Özellikle deprem bölgesindeki çocukların Cumhuriyet’i ve umudu çizmesi, kalplerimizde ayrı bir yere sahip” dedi.

Cumhuriyet’i Anlatan Minik Ressamlar, Ödüllerine Kavuştu

Deprem Bölgesindeki Çocuklar da Yarışmaya Katıldılar

Yarışma sonucunda 13 öğrenci Bisan bisiklet, 13 öğrenci bluetooth kulaklık kazandı. Bu yıla özel Kahramanmaraş ve Adıyaman’daki 20’ye yakın çadır kent ve konteyner kentte düzenlenen Pınar Çocuk Resim Atölyesi’ndeki faaliyetlere katılan çocukların resimlerine özel bir kategori oluşturuldu. Deprem bölgesine özel gerçekleştirilen kategoride ise 3 öğrenci Bisan bisiklet, 3 öğrenci de bluetooth kulaklı kazandı. Ayrıca yarışmayı kazanan tüm öğrenciler profesyonel resim çantası ve malzemeleriyle ödüllendirilirken 6 öğrenci de Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı aracılığıyla 1 yıllık eğitim bursunun sahibi oldu.

 

 

BAKMADAN GEÇME!