Cumhuriyet Müzesi'nde anlamlı akşam

Güncelleme Tarihi:

Cumhuriyet Müzesinde anlamlı akşam
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2022 11:05

II. Türkiye Büyük Millet Meclisi Binası olarak da bilinen Cumhuriyet Müzesi, Başkent Kültür Yolu Festivali kapsamında, bu akşam, çok özel bir konsere ev sahipliği yaptı. Ankara Devlet Klasik Türk Müziği Korosu’nun Türk müziğine damga vuran değerli sanatçılarının eserlerini seslendirdiği konser, Başkentlilere Cumhuriyet Müzesi’nin Protokol Bahçesi’nde, unutulmaz bir akşam yaşattı.

Haberin Devamı

Ankara Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, Başkent Kültür Yolu Festivali kapsamında, tarihi bir mekânda Başkentli müzikseverlerle buluştu. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Başkent Kültür Yolu festivali kapsamındaki konserin mekânı ise II. Türkiye Büyük Millet Meclisi Binası olarak da bilinen Cumhuriyet Müzesi’nin Protokol Bahçesi oldu.

Cumhuriyet Müzesinde anlamlı akşam


Şef Özgür Ulaş Doğanoğlu yönetiminde, saat 20:00’da başlayan konserde, Türk müziğine sesleri ve besteleriyle değer katan sanatçılarımızın birbirinden özel eserleri seslendirildi.
Cumhuriyet’imizin kuruluşunun 100. yılına yaklaşılan bugünlerde, II. Türkiye Büyük Millet Meclisi binası olarak da bilinen 
Cumhuriyet Müzesi’nin Protokol Bahçesi’nin tarihî atmosferinde sahne alan Ankara Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, Safiye Ayla, Müzeyyen Senar, Münir Nurettin Selçuk ve Sadettin Kaynak da dahil, Türk müziğine damga vuran değerli sanatçıların eserlerini yorumladı. Yarım yüzyıldan fazla bir süre Türk müzik sahnesini etkisi altına alan bu dört sanatçının eserlerinin yanı sıra, Mustafa Kemal Atatürk’ün severek dinlediği şarkı ve türküler de konser repertuvarında yer aldı.
Cumhuriyet Müzesinde anlamlı akşam


Haberin Devamı

Saz sanatçılarından oluşan geniş bir müzisyen kadrosunun eşlik ettiği konserde, Bekir Ünlüataer, Elif Zehra Güreşçi, Gizem Coşkun, Suat Kılıç, Turgut Karadeniz ve Umut Akyürek solist olarak sahne alarak Başkentlilere unutulmaz bir akşam yaşattı.

BAKMADAN GEÇME!