Çocuk odanızına nasıl bir masa seçmelisiniz?

Güncelleme Tarihi:

Çocuk odanızına nasıl bir masa seçmelisiniz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2016 13:32

Bu yazımızda çocuk odanız için masa seçiminde rehber olabilecek belli başlı örnekleri bir araya getirdik. Umarız siz ve çocuklarınız bu fikirlerden yararlanabilirsiniz.

Haberin Devamı

Her ne kadar her evde bulunması zorunlu olan odalardan biri değilse bile, çocuk sahibi ailelerin evlerindeki en önemli oda hiç şüphesiz çocuk odalarıdır. Çocuğunuzun odasında pek fazla vakit geçirmediğiniz ya da ailenin çoğunluğu ortak zamanlarını oturma odanızda geçirdiği için bu fikre katılmayabilirsiniz. Nitekim pek çok kişi çocuk odalarını bir yatak, bir dolap ve çocuk okul çağındaysa bir masa ve sandalyeden ibaret olarak görür. Oysa bu tarif aslında vasat bir yurt odasına uyuyor. Bir çocuk odası ise bundan çok daha fazlasıdır, en azından öyle olmalıdır. Çocuk odaları evlerimizin en önemli odasıdır, çünkü çocuklarımız evlerimizin en önemli bireyleri ve varlıklarıdırlar. Aynı zamanda toplumun ve dünyanın geleceğinin de teminatı olan çocuklarımız her şeyin olduğu gibi kendilerine ait bir odanın ve bu odadaki eşyaların da en iyisini hak ediyorlar. Ancak çocuğumuzun ilgisini en çok çeken (tematik karyolalar veya oyuncaklar gibi) veya en pahalı olan eşyalar her zaman için bir çocuk odası için en iyi seçimler değildir. Çocuk odanızı tasarlarken çocuğunuzun bugünkü ve ileriye dönük gelişimini odak noktasına koymalı ve tercihlerinizi buna göre yapmalısınız. Bu yazımızda çocuk odanız için masa seçiminde rehber olabilecek belli başlı örnekleri bir araya getirdik. Umarız siz ve çocuklarınız bu fikirlerden yararlanabilirsiniz. 

 

Haberin Devamı

MASA VE SANDALYE SEÇİMİNDE GENEL İLKE

Çocuk odanızına nasıl bir masa seçmelisiniz

Kaynak: Finoak Ltd

Çalışma masaları maalesef giderek daha vasat ve dayanıksız malzemelerden üretiliyorlar ve bu mobilyalarda gerçek ahşap seçenekleri bulmak oldukça zorlaştı. Ancak çocuk odanızdaki masanın kalitesini yapıldığı malzemeden ziyade tasarımı belirler. Masanızın genişliği çocuğunuzun rahatça çalışabileceği boyutlarda, yüksekliği ise ayakları yere değer halde oturduğunda zorlanmadan erişebileceği düzeyde olmalıdır. Sandalye seçiminde ise ucuza kaçmamaya özen göstermeli ve ortopedik bir model tercih etmelisiniz. Seçeceğiniz modelin aynı zamanda çocuğunuzun yaşına ve boyuna uygun olduğundan da emin olun.

  

Haberin Devamı

OYUNCAK MASASI

Çocuk odanızına nasıl bir masa seçmelisiniz

Kaynak: Lartelier

Çocuklarımız çok erken yaşlarda okula ve dolayısıyla da ders çalışmaya başladığı için masa denince aklımıza genellikle çalışma masaları geliyor. Oysa şık bir oyuncak masası da pekâlâ bir çocuk odasının önemli bir parçası olabilir. Buradaki tasarımda oyuncakların depolanması için ortada bir gözü olan bir masa görüyorsunuz. Son derece pratik ve güzel bir tasarım.

 

YARATICILIĞA YER AÇIN

Çocuk odanızına nasıl bir masa seçmelisiniz

Kaynak: Nanovo Industrial Design

Çocukların çok küçük yaşlardan itibaren en çok heveslendikleri şeylerden biri kalem, kağıt ve boyalardır. Hatta bazı çocuklar bununla yetinmeyip işi duvarları boyamaya kadar götürürler. Bu tür kazalara imkân vermemek ve çocuğunuzun bu hevesini en doğru şekilde değerlendirmek için oldukça sıradışı bir önerimiz var. Yüzeyi tamamen kara tahta olarak tasarlanmış bir masaya ne dersiniz? Sizi bilmiyoruz ama çocuğunuzun bu fikirden çok hoşlanacağından şüphemiz yok.

 

Haberin Devamı

GELECEĞİN YÖNETİCİLERİ İÇİN BİR MASA

Çocuk odanızına nasıl bir masa seçmelisiniz

Kaynak: Ironbug Lady

Çocuğunuz artık yavaş yavaş olgunlaşmaya ve daha ciddi faaliyetlere yönelmeye başladıysa, odasındaki mobilyaları da bir parça ciddileştirerek ona destek olabilirsiniz. Özellikle okumaya ve yazmaya meraklı çocukların çok ilgisini çekecek bu masa modeli, onları daha büyük hayallere özendirecek ve sevk edecektir.  

 

BÜTÜNSEL BİR YAKLAŞIM

Çocuk odanızına nasıl bir masa seçmelisiniz

Kaynak: Battistella

Çocuk ve genç odalarındaki masa sandalye ihtiyacına bütünsel bir yaklaşım sergileyen bu ilginç mobilya grubu, dolap, raf ve oldukça geniş bir masayı bir araya getiren pratik bir çözüm olarak dikkat çekiyor. Hacim sorunu olan çocuk odaları için özellikle ideal bir seçenek olan bu ürün, birden fazla eşyayı bir araya getirerek yerden de tasarruf sağlıyor.  

 

Haberin Devamı

homify.com.tr Tarafından hazırlanmıştır.

 

 

BAKMADAN GEÇME!