Çocuğunuz için ezber bozan yatak ve karyolalar

Güncelleme Tarihi:

Çocuğunuz için ezber bozan yatak ve karyolalar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2016 16:22

Çocuğunu mutlu etmek için sıra dışı dekorasyon fikirleri arayan okurlarımız için ezber bozan yatak ve karyola tasarımlarını derledik.

Haberin Devamı

Anne babaların hayatlarındaki şüphesiz en önemli varlıklar olan çocuklar için yapmayacağımız şey yok değil mi? Çocukların özellikle gelişim çağında kendilerine ait bir odalarının olmasının ne kadar önemli olduğu artık çoğu ebeveyn tarafından biliniyor. Mahremiyet, aidiyet duygusu; zevklerin ve tarzların belirginleştiği dönem olan bebeklikten ergenliğe kadar olan dönemde kullanmaları için hazırlanan çocuk odalarının dekorasyonlarında dikkat edilmesi gereken temel şeylerden biri de odanın sizin değil çocuğunuzun zevk ve ihtiyaçlarına göre dizayn edilmiş olmasıdır. Elbette çocuğunuzun daha sağlıklı ders çalışabilmesi, daha kesintisiz uyku uyuyabilmesi için gerekli yönlendirmeleri siz yapmalısınız ancak bunu yaparken de aşırıya kaçarak çocuk odasını tamamen kendi zevk ve tarzınıza göre dizayn etmemelisiniz. Çocuk odalarının en temel tasarım unsurlarından biri de şüphesiz ki yataklar. Sağlıklı ve huzurlu bir uyku çocukların gelişim sürecinde doğrudan etkili olan bir faktör. Çocuk odalarına hem eğlence ve neşe hem de tarz ve karakter katmanın en direkt yollarından biri de karyola ve yatak ünitesini dikkat çekici modellerden tercih etmektir elbette. Bu yazımızda çocuğunu mutlu etmek için sıra dışı dekorasyon fikirleri arayan okurlarımız için ezber bozan yatak ve karyola tasarımlarını derledik. 

 

Haberin Devamı

GELECEĞİN PİLOTLARI İÇİN

Çocuğunuz için ezber bozan yatak ve karyolalar

Kaynak: M Design

Çocuk odası için yatak ve karyola seçerken bir konsept belirlemek ve bu konsepte göre farklı ve eğlenceli tasarımlar aramak hem çocuğunuzu hem de sizi mutlu edecek en iyi fikirlerden biri. Örneğin uçaklara meraklı olan ve “büyüyünce ne olacaksın?” sorusunun cevabı her zaman “pilot” olan çocuklar için bu harika uçak-yatak tasarımı eşsiz bir tercih.

 

HIZ SINIRINI AŞMADAN, MIŞIL MIŞIL UYKULAR

Çocuğunuz için ezber bozan yatak ve karyolalar

Kaynak: Orkun İndere Interiors

Haberin Devamı

Elbette her çocuğun ilgi alanı ve zevkleri farklı. Çocuğunuzun odası için yatak ve karyola tercih ederken de özellikle eğer bir tema seçecekseniz onun en sevdiği şeyleri göz önünde bulundurmanız şart. Arabalar çoğu erkek çocuğun çok küçük yaşlardan itibaren tutkusudur şüphesiz. Araba tasarımlı bir yatak da doğuştan otomobil tutkunu çocuklar için en ideal tercih pek tabii ki.

 

MİNİK KORSANLAR

Çocuğunuz için ezber bozan yatak ve karyolalar

Kaynak: Cuckooland

Korsanlı filmler, denizde geçen çizgi ya da animasyon hikâyeler her zaman çocukların ilgisini çeken ve minikler tarafından sevilen konseptlerden biri olmuştur. Sizin çocuğunuz da adeta minik bir Jack Sparrow'sa eğer, onu korsan gemisi tasarımlı bir yataktan daha çok mutlu edebilecek bir mobilya düşünemiyoruz.

 

UZAYA DOĞRU!

Haberin Devamı

Çocuğunuz için ezber bozan yatak ve karyolalar

Kaynak: Cuckooland

Bazı çocukların hayalleri, küçük yaştan oluşturduğu kariyer planları ve ilgi alanları oldukça iddialı olabiliyor. Özellikle de çizgi filmlerde bolca kullanılan bir tema olması nedeniyle bugün çoğu çocuğun uzaya ilgi duyduğunu söyleyebiliriz. İleride astronot olmak isteyenler için de, yalnızca uzay temalı filmlerden hoşlananlar için de fırlatılmaya hazır kumaştan bir roketin de dahil olduğu bütünlüklü bir uzay karyolası mükemmel bir seçenek, değil mi?

 

EĞLENCELİ KAMPLAR İÇİN ÇADIR KONSEPTİ

Çocuğunuz için ezber bozan yatak ve karyolalar

Kaynak: Bobo Kids

Neredeyse tüm çocukların bayıldığı bir başka şeyse elbette çadırlı kamplardır. Ancak çadırla tatile çıkmak herkesin her an yapabileceği bir aktivite değil pek tabii ki. Ama bunun için çocuğunuzu bu zevkinden mahrum etmeye değmez. Çocuk odasında çadıra benzeyen tasarımıyla kamp coşkusunu ve doğallığını yaratmak mümkün!

 

MİNİ EV

Haberin Devamı

Çocuğunuz için ezber bozan yatak ve karyolalar

Kaynak: Çelebi Ahşap ve İç Dekorasyon

Çocuklar küçük kapalı ve kendilerine ait alanlardan çok hoşlanırlar. Çadır konseptine benzeyen bu örnekte gördüğümüz gibi karavanı andıran mükemmel bir tasarımla çocuğunuza onun aradığı harika ortamı oluşturabilirsiniz.

 

AĞAÇ EV

Çocuğunuz için ezber bozan yatak ve karyolalar

Kaynak: Lacote Design

Özellikle Amerikan filmlerinde sıkça gördüğümüz ve her çocuğun öyle veya böyle az ya da çok özendiği ağaç ev zevkini çocuğunuza yaşatabilmek için içinde yetişkin büyük ağaçların olduğu bahçeli bir evde oturmanız şart değil. Ağaç ev temalı bir karyola da bu eğlenceli ihtiyacı giderebilir.

 

Haberin Devamı

homify.com.tr Tarafından hazırlanmıştır.

 

 

BAKMADAN GEÇME!