“Caesar”a tam not

Güncelleme Tarihi:

“Caesar”a tam not
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2023 17:17

Gayrettepe KATS Sahne yeni sezonu “Caesar” oyununun prömiyeriyle yaptı. Oyunu izleyen Ali Poyrazoğlu “Modern, çağdaş bir Shakespeare yorumu olmuş. Herkesin görmesini isterim bu oyunu. Ben çok başarılı buldum ve beğendim” dedi.

Haberin Devamı

KATS Sahne hafta sonu kapılarını sezona “merhaba” dedi. William Shakespeare’in klasikleşmiş oyunu “Caesar” da ilk gösterisini gerçekleştirdi. Uluslararası bir ekip tarafından sahneye konan oyunu izlemeye gelen davetliler, oyuncuları dakikalarca alkışladılar. Sibel Abdiu’nun yönettiği oyunun koreografisi Liudmyla Usyk, müzikleri Albin Sopa, görsel sanat yönetmenliği Lulzim Luigji Bejt ve yapım şefi Menekşe Uçaroğlu imzasını taşıyor. Onur Şenay’ın “Caesar”ı canlandırdığı oyunda Uluç Özkök, Eda Özel, Onur Sarıaltın, Adem Akyazıcı ve Enis Kaplanoğlu rolleri paylaşıyor.

“Caesar”a tam not

Oyunu izleyen Ali Poyrazoğlu “Bu klasik tiyatro edebiyatının en bilinen eserlerinden birisidir. Jül Sezar bir iktidar oyunu hikayesidir. Bence bu modernleştirilmiş günümüze getirilmiş hali ve bu modern sahneye konuş şekli çok başarılı çok beğendim. Kostüm dekor ışık her şeyi beğendim. Modern, çağdaş bir Shakespeare yorumu olmuş. Herkesin görmesini isterim bu oyunu” dedi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!