65 yıl sonra müzikseverlerle buluşuyor

Güncelleme Tarihi:

65 yıl sonra müzikseverlerle buluşuyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2024 13:55

Paco de Lucía'nın ölümünün onuncu yıldönümü anısına, daha önce yayınlanmamış kayıtlar 65 yıl sonra müzikseverlerle buluşuyor.

Haberin Devamı

BMG, Paco de Lucía'nın ölümünün onuncu yıldönümü anısına, Paco de Lucía Vakfı ile işbirliğiyle, Pepe ve kardeşi Paco de Lucía'nın daha önce yayınlanmamış bir saatten fazla müziğini, kayıttan altmış beş yıl sonra yayınlıyor. 17 Mayıs'ta piyasaya çıkacak albümden ilk 2 şarkı 'Me Falta La Resistencia/Buleria de Niño Ricardo' hayranlarıyla buluştu.

1959 ve 1960 yıllarına ait bu kayıtlar, Pepe ve Paco'nun 13 ve 11 yaşlarındaki ilk müzikal çabalarını temsil ediyor. Bu albüm, İspanyol kültürel mirası ve flamenko meraklıları için tarihi bir keşif niteliği taşıyor. Yapay zekadan yararlanılarak titizlikle restore edilen kasetin 20-24 Şubat tarihleri arasında New York'ta düzenlenecek Paco de Lucía Legacy Festivali'nde tanıtılması planlanıyor.

65 yıl sonra müzikseverlerle buluşuyor

Bu kayıt, Paco de Lucía ve Pepe de Lucía olarak ün kazanmadan önce "Pepito ve Paquito" (küçük Pepe ve küçük Paco) olarak bilinen çağdaş flamenkonun iki önemli figürüyle geçmişe doğru büyüleyici bir yolculuk sunuyor.

Haberin Devamı

Daha önce hiç duyulmamış 21 parça içeren bu koleksiyon, Pepe de Lucía ve tarihin en büyük gitaristi olarak kabul edilen kardeşi Paco'nun erken dönem müzikal çalışmalarına açılan eşsiz bir pencere niteliğinde.

 

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!