2017 ilkbaharı: Maskülenle feminen çizgilerin buluşması

Güncelleme Tarihi:

2017 ilkbaharı: Maskülenle feminen çizgilerin buluşması
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2017 12:35

Cinsiyetler arasındaki sınırları ortadan kaldıran tasarımlar son yılların popüler trendleri arasında yer alıyor. İşte bu trende atıfta bulunan 2017 ilkbaharından stil notları...

Haberin Devamı

İlkbaharın yüzünü göstermesi ile birlikte yeni sezonun iddialı parçaları da sahneye çıkmaya başladı. Baharın enerjisine ayak uyduran moda ve stil parçalarında yine son yıllarda sıkça görülen maskülen ve feminen stilin karışımı göze çarpıyor. Cinsler arası sınırları yerle bir eden bu buluşma ile tasarımcılar moda kavramını adeta yeniden yorumluyor ve farklı bir biçimde ele alıyor.

2017 ilkbahar-yaz koleksiyonlarında da oversize elbiseler ve bol kesimli pantolonlar sezonun hitlerinden olmaya aday. Büyük kalıplı tasarımlarla kadınlar artık daha güçlü ve daha özgür bir stili benimsiyor. İnce saten ve ipek kumaştan yapılmış oversize bomber ceketler de maskülen moda anlayışının feminen kumaş yapılarıyla yeniden yorumlandığı parçalardan biri olmaya aday.

Haberin Devamı

2017 ilkbaharı: Maskülenle feminen çizgilerin buluşması

Sezonun öne çıkan detayları arasında pastel tonlardaki krep kumaş veya keten pantolon ve ceket takımları kadınların daha bireysel bir moda anlayışı ile öne çıkmasına yardım ediyor. Şık gömleklerle veya bluzlarla tamamlanabilen bu tip takımlar stilettolarla maskülenliğini kırarak feminen bir duruş sergiliyor.

Çizgiler bu sezon da iş başında. Özellikle boyuna çizgileri sıklıkla göreceğimiz 2017 ilkbahar sezonunda pantolonların yanlarındaki şerit çizgilerle daha cool ve iddialı hissetmek mümkün. Blazer veya deri ceketlerle birlikte giyilebilen bu tasarımlar beyaz sneaker modelleriyle birlikte en havalı sokak stili olmaya aday.

Uzun ve bol kesim pastel mavi gömleklerle dar pantolonları birlikte gitmek ilkbahar modasının olmazsa olmazı. Boyfriend gömlek akımını öne çıkaran bu stil ile çabasız şıklığı yeniden yorumlayabilir ve cinsiyetler arası stil kodlarını tamamen ortadan kaldırabilirsiniz. Oversize gömleklerinizi çizgilerle dolu pantolonlarla birlikte kombinleyerek sıradışı ve farklı bir duruş sergileyebilirsiniz.

2017 ilkbaharı: Maskülenle feminen çizgilerin buluşması

Haberin Devamı

Şalvar pantolonlar da bu sezonun en havalı parçaları arasında kendine yer ediniyor. Olabildiğine bol olan bu pantolonları bomber ceketlerle birlikte çok daha iddialı hale getirebilirsiniz. Beyaz t-shirt ve asker yeşili parkalar da stilinizi sokak modasına yansıtabileceğiniz kombin parçaları arasında yer alabilir.

İlkbaharın en iyi temsilcilerinden trençkotlar da bol ve konforlu kalıpları ile ilkbahar stilinize eşlik edecek olan en iddialı parçalardan biri. Trençkotlarınızın beline kemer takarak onları daha şık hale getirebilirsiniz.

BAKMADAN GEÇME!