SSK'nın mavi melekleri

Güncelleme Tarihi:

SSKnın mavi melekleri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2000 00:00

Haberin Devamı

SSK Okmeydanı Hastanesi'nin Onkoloji Nükleer Tıp Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği bünyesinde ‘‘Mavi Melekler’’ adıyla kurulan gönüllü çalışma grubu, kanser hastalarının her türlü ihtiyacına cevap vermeye çalışıyor.

SSK Okmeydanı Hastanesi, Onkoloji Nükleer Tıp Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği bünyesinde kurulan ‘‘Mavi Melekler’’ adlı gönüllü çalışma grubu kanser hastalarına manevi destek veriyor ve tam teşekküllü bir kanser hastanesinin kurulabilmesi için destek arıyor. Mavi Melekler grubu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna'dan da İstanbul'da kurmayı düşündükleri bu kanser hastanesi için maddi destek istedi.

15 yıldır varlar

Dernek tarafından 15 yıl önce kurulan Mavi Melekler grubu için, SSK Okmeydanı Hastanesi Onkoloji Nükleer Tıp Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Doç. Dr Tevfik Özpaçacı, ‘‘Türkiye'de hiçbir hastanenin hiçbir servisinde böyle bir gönüllü çalışma grubu yok. Sadece bizim hastanemizde kanserli hastaların tedavi edildiği serviste var. Böylesi gönüllü çalışma gruplarının diğer hastanelerde de kurulması gerekir. Tamamen gönüllü oldukları için canla başla çalışıyorlar, bizim işimizi kolaylaştırdıkları gibi hizmet kalitesini de arttırıyorlar’’ diyor.

İşimiz gülümsemek

Mavi Melekler grubunda 60 gönüllü bulunuyor. Daha çok bankacı, öğretmen, muhasebeci ev kadınlarından oluşan gönüllüler çalışmalarını bir aile sıcaklığı içinde sürdürüyorlar. Hastaların deyimiyle ‘‘kanatsız melekler’’ her sabah 08.00'de hastanede oluyor, 15.00'e kadar hasta kayıtları, fotokopi işleri, hastaların dosyalarının hazırlanması ve hasta ziyaretleri gibi işlerle uğraşarak servisteki doktor ve hemşirelerin en büyük yardımcısı oluyorlar.

Mavi Melekler kendi içlerinde onar kişilik gruplara ayrılmış ve günleri paylaşmış. Sırası gelen grup hiç aksatmadan görevinin başına geliyor. Gruplar, saat 11.00 ile 12.00 arası kanserli hastaları ziyaret ediyor, hepsi ile teker teker ilgilenerek şikayetlerini dinliyor, moral veriyorlar.

Önceden muhasebe müdürlüğü yapan ve şimdi Mavi Melekler'den biri olan Nuray Özsancak, ‘‘Aslında bizim işimiz sadece gülümsemek. Hastane dışındaki yaşamımızda canımızı sıkan, moralimizi bozan olaylar olabilir ama biz buraya gelince o anki ruh halimizi yansıtmamalıyız. Her zaman gülümseyebilmeliyiz. Bu zor bir iştir ve insanlar bunu devamlı olarak yapamayabilirler. Bizler bu işe gönül verdik, güçlü olmak zorundayız’’ diyor.

Gönüllü melekler saat 14.00 ile 15.00 arası da çay servisi ile hastalarının yanında oluyor. Her gün bu saatler arasındaki bisküvi ve çay ikramı ile mesailerini tamamlayan melekler, bir sonraki iş gününe kadar evlerine dönüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!