Sportmen oyuncu

Güncelleme Tarihi:

Sportmen oyuncu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2012 00:00

Fiziği her zaman düzğgündü ama son dönemlerde kendini aştı! Değme vücutçulara taş çıkaran oyuncu Sarp Levendoğlu, katettiği yolu Men’s Health dergisine verdiği pozlarla gözler önüne serdi. Ve forma girmek için uyguladığı tek yöntemi açıkladı: Asla bahanelere sığınmamak!

Haberin Devamı

Bazıları forma girmek için bir motivasyona ihtiyaç duyar. Tatil dönemi yaklaşınca spor salonlarında üye sayılarının katlanması da bu yüzdendir. Sarp Levendoğlu gibi mücadeleci ruha sahip insanlarsa (merak edenler oyunculuktan önceki profesyonel basketbol kariyerine bakabilir) kimsenin hedef koymasına ve üzerinde baskı oluşturmasına ihtiyaç duymaz. Hedefler, o insanların zihninde kendiliğinden belirir.  

Sarp Levendoğlu’nun 50’lerden 70’lere uzanan bir hikayeyi anlatan “Mor Menekşeler” dizisinde üstsüz oynadığı herhangi bir sahnesi yok. Yani rolü için sürekli giydiği takım elbiseyi çıkarıp kimseyle sokak dövüşü yapmıyor. Ancak o, bunun rahatlığına sığınmıyor. Sanki yarın bir dövüş sahnesi çekecekmiş, hatta gerçekten dövüşecekmiş gibi formda tutuyor kendini.
   
DÖVÜŞ SAHNESİ İÇİN 1,5 AYDA İNCELDİM      

Söz dövüş sahnesinden açılmışken, son dönemde dizilerde baklavaların sergilendiği bu tarz sahnelerin ilkini Levendoğlu’nun bundan üç sene önce “Kalp Ağrısı” için çektiğini belirtelim.

“Rolüm için fazla iriydim. Kas kütlemi azaltıp 90 kiloya düşmem gerekiyordu. Beslenme düzenimi baştan aşağı değiştirmiştim. Bir buçuk ay boyunca karbonhidrat alımımı günde 75 gram esmer pirinçle sınırlamıştım. Onun dışında sadece yeşillik, sebze ve ızgara tavuk yiyordum” diyor o sahnelere nasıl hazırlandığını anlatırken... Tabii bunun üzerine haftanın altı günü ağırlık çalışması ve dokuz kilometrelik koşuyu da eklemek gerekiyor.

Haberin Devamı


Levendoğlu dövüş sporlarına yabancı değil. Profesyonel basketbol oyunculuğunu bıraktığı günden beri yaklaşık dokuz senedir kick boks yapıyor. Nasıl dövüşüleceğini iyi bildiğinden, dizinin yönetmeni o sahnelerin koreografisini Sarp Levendoğlu’na teslim etmiş: “Sahneleri, MMA dövüşçüsü Tayfun Aktöz’le beraber hazırladık. Hatta kendisi de benimle o sahnelerde oynamıştı.”

HAFTANIN ALTI GÜNÜ ANTRENMAN YAPIYOR  

Daha önce mutlaka duymuşsunuzdur. Eğer uzun süre aynı programı takip ederseniz, kas gelişiminin durağanlaştığı plato dönemine girersiniz. Haftanın altı günü antrenman yapan birisi olarak Sarp Levendoğlu’nun da kaslarını şaşırtmak için iki haftada bir antrenman programındaki hareketleri değiştirmesi gerekiyor.
“Eğer antrenmanı şiddetli yapmazsam artık vücudum tepki vermiyor. Bunun için ağırlıkları yüksek, dinlenme aralarını ise düşük tutuyorum. Antrenmanlarım en fazla 45 dakika sürüyor ancak bitirdiğim zaman tek bir tekrar dahi yapamayacak kadar tükenmiş oluyorum” diyor.

Levendoğlu’nun programında fonksiyonel hareketlere yer yok. Her kas grubunu ayrı bir günde, beş farklı hareketle çalışıyor. Haftada iki gün çalıştırdığı tek kas grubuysa bacaklar.

“Herkes forma girebilir” diyor Levendoğlu ve ekliyor: “Yeter ki sabırlı olun. Vücudunuza alışması için zaman tanıyın. Eğer yeni spora başlıyorsanız (ya da yeniden başlıyorsanız) kendinize ulaşabileceğiniz makul hedefler koyun. Bu şekilde elde ettiğiniz her başarı, sonraki adımlar için iyi bir motivasyon kaynağı olacaktır.”

BEN HİÇBİR ZAMAN BAHANELERE SIĞINMAM

İşyerinden geç çıktığınız için spor yapacak vaktiniz yok mu? Belki sık seyahat etmek zorunda kaldığınızdan spor yapamıyorsunuzdur. Belki de evinize yakın bir spor salonu bulamadınız. Sarp Levendoğlu eğer bu bahanelere kulak asacak olsaydı, baklavalarıyla çoktan vedalaşması gerekirdi.

“Mor Menekşeler”in çekimi için altı aydır Eskişehir’de kalan ünlü oyuncu, “Çekimler için gittiğimizde ilk işim kendime antrenman yapacağım bir salon bulmak oldu” diyor. Peki eğer bir salon bulmasaydı? “Sorun olmazdı. Evde dambıllarla çalışırdım.”

Çekimler için gece yarısına kadar çalıştığı günler de onun için sorun yaratmıyor: “Yoğun çalışacağımız günlerde saat 06.00’da kalkıp antrenmanı set başlamadan bitirmiş oluyorum. Spor benim en büyük hobim. Hayatımda düzenli beslenmediğim günler oldu. Ancak spor yapmadığımı hiçbir dönem olmadı.”

Sarp Levendoğlu’nun dengesiz beslendiği günler artık geride kalmış. Forma girmenin yüzde 70’inin doğru şeyleri yemekten geçtiğinin farkında: “Hiçbir zaman bahanelere sığınmıyorum. Dışarı çıktığınızda kebapçıya bile gitseniz, istedikten sonra sağlıklı beslenebilirsiniz. Ben gittiğim her yerde mönüye bakıyorum, örneğin soslu tavuk varsa, sosunu çıkarmalarını, yanına sadece yeşillik koymalarını istiyorum.”
                                                                 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!