"Sponsorluk için başvuru yok"

Güncelleme Tarihi:

Sponsorluk için başvuru yok
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2005 14:40

İzmir'de ikinci kez çocuk sahibi olmak isterken uygulanan aşılama yöntemiyle yediz bebek beklediklerini öğrenen Aliağalı Sibel-Hüseyin Deniz çifti, bebeklerin bakımına sponsor olmak için kendilerini henüz kimsenin aramadığını bildirdi.

Haberin Devamı

Baba Hüseyin Deniz, eşinin sağlık durumunun değişken olduğunu, yiyip içme konusunda sıkıntı yaşadığını, ayaklarında ve kasıklarında ağrı olduğunu kaydetti. Doktorun bu durumu ”normal” karşıladığını bildiren Deniz, bebeklerin hepsini dünyaya getirip getirmeme konusunda henüz karar vermediklerini ifade etti.

Sponsor olmak için kendilerine henüz başvuran kişi ya da kurum olmadığını kaydeden Deniz, “Gazetecilerden ve doktorumuzdan, bu tür talepler geldiğini duyuyoruz ama bize resmi olarak başvuran kimse yok. En büyük sıkıntımız maddi” dedi.

Sibel Deniz'in doktoru Central Hospital Başhekimi ve Kadın Hastalıkları Doğum Uzmanı Dr. Özer Gürbüz, bebeklerin doğumu konusunda üniversiteler ile görüşmelerinin sürdüğünü belirterek, “Türkiye'de yeni doğan yoğun bakımıyla ilgili yeterli destek göremezsek, yurt dışındaki bir merkezle bağlantı kurmayı planlıyoruz” dedi. Ailenin henüz bebeklerin kaçının dünyaya getirileceğiyle ilgili kesin karar vermediğini ifade eden Gürbüz, şu bilgileri verdi:

Haberin Devamı

“Aile bebeklerin hepsini dünyaya getirmeye karar verirse, bununla ilgili 3 ihtimal var. Yüzde 20 ihtimalle bebeklerin hepsi sağlıklı doğabilir ve yaşayabilir. Gebeliğin ilerleyen aylarında bebeklerden bazıları anne karnında kendiliklerinden ölebilir ve düşebilir. Ayrıca 7 bebeğin erken doğma ve yaşamama ihtimali de söz konusu. Bebek sayısının ailenin kararıyla üçe düşürülmesi durumunda da kalan bebeklerin sağlıklı doğma ve yaşama şansı yüzde 77'dir. Anne önceleri hepsini dünyaya getirmek istiyordu, ancak yavaş yavaş 4 bebeğin alınması ihtimaline ikna oluyor.”

“SPONSOR OLMAK İÇİN MALİYET SORUYORLAR”

Dr. Özer Gürbüz, sponsorlukla ilgili kendilerine bazı teklifler geldiğini, bazı şirketlerin arayarak kendilerine maliyet sorduğunu ifade ederek, “Bize bu soruları soranlara, maliyetin çok değişken olduğunu, 10-150 bin YTL arasında değişebileceğini söylüyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Çocuk bezi ve mama firmalarının konuyla çok ilgili olduğunu, bir şirketin 2.5 ton süt bağışlamak istediğini kaydeden Gürbüz, şöyle devam etti:

“Konuyla ilgili bize değişik tepkiler ve teklifler geliyor. Büyükbaş hayvancılık yapan bir tüccar, aileye bir inek verme teklifi yaptı. Ayrıca çocuğu olmayan bir kadın, alınma ihtimali olan 4 bebeğin bırakılması ve birinin kendisine verilmesi önerisini getirdi. Ayrıca, bebeklerin cinsiyeti belli olduktan sonra alınma konusunda kesin karar verilmesi ve sponsor aramak yerine bebeklerle ilgili iddia oynatılması konusunda da öneriler var.“

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!